bugün

merve kavakçı

abd vatandaşı olmanın vatan haini olduğunu zanneden gerzekleri çileden çıkaran kadın. eğer abd vatandaşı olmak vatan hainliği ve ajanlıksa nazım hikmet ran püsküllü vatan hainidir ve komonost ajanıdır desek doğru mudur? chp'li deniz baykal'ın abd vatandaşı olan kızı prof dr. aslı baykal'a da vatan haini ve abd ajanıdır diyebilir miyiz?

bugün kendisine abd vatandaşıydı diye salya sümük saldıranlara abd vatandaşlığı verilse ve abd'de oturma ve mülk edinme hakkı tanınsa hangisi bunu reddedebilir diye merak da ederim. reddeden çıkarsa o da ahmaktır ayrı bir konu.

meclis iç tüzüğüne aykırı hiç bir hareketi olmadığı halde bu kadına abd vatandaşıydı, ajandı diyen kişi, sırf islam'a ve müslümana tahammülü olmayan, ama kimliğini saklamak için kendini müslüman gibi gösterip "ee laiklik ilkeleri böyle" diye kafasından götünden ilke uyduran kişi zorba kişidir. hiç bir müslüman, inancı sebebiyle halk tarafından meclise türbanıyla gönderilen bu kadına yapılan zulme taraf olamaz.

gerçek kimliğini saklamak için atatürkçülük ve laiklik ilkesinin arkasına sığınanların gerçek yüzlerini artık çok iyi görebiliyoruz.

provakasyon ve iktidar yalakalığının utancından dem vuracaksak, 28 şubat sürecinde meydanlara çıkıp, darbe ile iktidarı ele geçiren ve devletin hazinesinden 24 milyar dolar yürütenlere alkış tutanların eline kimse su dökemez.