bugün

yanınızdaki arkadaş sevgiliniz mi diye sorulması

bir de bunun daha ciddi bir boyutu vardır ki sormayın. adamlar sormaz, direkt yapıştırırlar sevgili damgasını.

bugün çocukluk arkadaşımla buluştuk. fotoğraf çekiyoruz, ice tea içiyoruz falan.. neyse eve gideceğim, otobüs bekliyorum. yanımda da arkadaşım var. gözüme öyle tatlı bir kız çocuğu ilişti ki. çok sevimliydi. annesinin kucağından bana bakıyordu. babası da yanında. dilimi çıkarıyorum çocuğa, gözlerimi büyütüyorum falan.. o da gülüyor.

hava soğuktu ben de arkadaşımın koluna atmıştım kolumu. ikimiz de farklı giyinmişiz falan. tamam çift gibi görünüyorduk.. ama "tamam mal, biliyorum sevgililerinin adını." diye konuşuyorum da hani. daha sonra çocuğun babası arkadaşıma dönüp "merhaba" dedi. bir şaşırdım. "merhaba" dedi arkadaşım da. adamın eşi de döndü. hani öyle bir bakıyorlar ki, "sevgilisiniz siz !" dermiş gibi. bir kaç adım ötede de 3 genç var. onlar da bizim olduğumuz yere bakıyorlar;

"niye sevgili gibi davranmıyorlar la bunlar ? sevgili olsunlar, olmak zorundalar !!"

hayır o değil madem bizi dinliyorsunuz, anlamışsınızdır sevgili olmadığımızı. allağalla. ayrıca bebek sevdik diye sevgili mi olmamız lazım ? te allam ya. yani diyeceğim o ki yanınızda karşı cinsten bir arkadaşınız varsa çocuk sevmeyin. eve gidince hayal edin, hayalini sevin.