bugün

müslümanların islam eleştirisi kabul etmemesi

müslümanların kısmen de olsa haklı oldukları durumdur ama bokunu çıkarmada da üstlerine yok.

din bir dogmalar bütünüdür. islam'ın kelime anlamı bile bütünüyle teslim olmaktan geliyor. yani müslümanların islam dinini olduğu gibi kabul etmiş ve onun gereklerini yerine getirmeyi kabul etmiştir. bunun neyini eleştirebiliriz ki? böyle bir teslim olma bize çok saçma gelebilir ama inancın gereği bu zaten. adı üstünde inanç. ya inanırsın ya inanmazsın bunun başka bir seçeneği yok.

eleştirme boyutunu aşan ateistlere ne demeli peki? bu aslında inanıp inanmama konusu değil. millet olarak her zümreden insanın ortak bir sorunu. biz ateist de olsak müslüman da olsak sağcı da olsak solcu da olsak yani ne bok olursak olalım farklı düşüncelere karşı tahammülümüz sıfır noktasında.

olayın özü budur. müslümanlar eleştiri kabul etmiyor da ateistler kabul ediyor mu sanki? ateistler şu noktada eleştiri kabul edebilirler çünkü onlar egemen değiller. konunun iyi veya kötü olarak tartışılması onların yararına bir durum. oysa ateist egemen bir toplum olsaydı orada da ateistler eleştiriyi kabul etmeyecekti.

(bkz: sosyoloji)