bugün

uludağ sözlük moderasyonu

bir sözlük, öyle bir sözlük ki cinsiyet faşizminden geçilmiyor. moderasyon ne yapıyor çok merak ediyorum...
sokakta öpüşen kızan kız izmirli kız yoktur izmirli kadın vardır izmirli kız yoktur izmirli kadın vardır gibi kadını aşağılayıcı, kadının beden bütünlüğüne saldırı mahiyetli başlıklara ve çoğu entrylere karşı bu sessiz kalış moderasyonun da aynı fikirde olduğunu düşündürmektedir.(izmirli falan değilim yara da yok dokunma da yok)
sözlüklerin okunma nedenlerinin troller olduğunu söyleyecek olanlar ise vicdanları ile baş başa kalsalar iyi olur diye düşünüyorum. yazarı ilgilendirecek kadar subjektif bir yaklaşım olarak görmek ise kişinin kendini meşrulaştırması anlamına gelmektedir.
bu başlık ve entryler sadece bir örnek. sözlükte kadına ve kadın bedenine karşı çok yoğun bir saldırı var. yönetim olarak statükocu bir yaklaşımın ötesinde aldığınız yazarların abartılı ve beceriksiz troller olmadığından emin olmanızı istemek haddim değildir. gel gelelim fena can sıkmakta ve de can yakmaktadır.
kadınların bu denli aşağılandığı alanlardan kadınlar birer birer elini eteğini çekmektedirler.
entry mi bir aykırılık bulup silebilirsiniz, beni çaylak yapabilirsiniz ya da teskere mi verebilirsiniz. hiç umurumda değil. herkes üzerine düşeni yaparsa bir sıkıntı çıkmaz diye düşünesi geliyor insanın...