istiklal marşı kaldırılmalıdır

anlam kargaşası içindeki aciz insan düşüncesidir.

yaşamanın daha da zorlaştığı bu günlerde, normalleşme süreci, demokratikleşme süreci, kürt açılımı, ekonomik paketler gibi bir yığın paketin, sürecin, açılımın ortasında kaldık. gazetelerin yaptığı haberler, televizyonlar paket programlar gibi, sürekli bir nokta kaşınıp duruyor.
kaşınan noktalar milliyetçilik, türklük,,atatürkçülük, atatürk gibi toplumu birbirine bağlayan noktalar, isimler, fikirler. bizi birbirimize bağlayan hassas noktalar ile uğraşılarak gelmek istenen en son nokta ulus devletin, türk devletinin küreselleşme adına küreselleşenlerin içine katmaya çalışmaktan ileri gelmektedir.

ekonomik programlara bakın, uyguladıkları politikalara sıcak para temalı, parça montaj ülkesi olmak amacımız. üç çocuk yapmalıyız çünkü genç nüfus yani endüstri alanına işçi gerek. bizim programımız bu amele yetiştirmek. bilimsel çalışmalar, edebi, tarihi çılarımız olmuş adeta. kirlenmişisiz, kirlenmeye devam ediyoruz. vatan hainliği kavramını yavşatıyoruz, normalleştiriyoruz, basitleştiriyoruz. ve bunun adı demokratikleşme oluyor.

bize bu oyunları oynatan yöneticilere hükümete bakın, kendilerinde olmayan atatürk sevgisi, vatan sevgisi, millet sevgisini bizdede yok etmeye çalışıyorlar.

yönetilerimizde bulunan din unsuru için oy atan güzel vatandaşlarımız için;

yaşar nuri öztürk ifade etmiş,

hazreti peygamber diyor ki bir adamın namazı, niyazı sizi aldatmasın. onun para birimleri olan dirhem ve dinarla münasebetine bakın. yüce peygamberimiz 1500 yıl geriden sanki ;deniz fenerini ve benzerlerini tarif ediyor. bunların namazına ve niyazına bakmayın diyor. dirhem ve dinarla münasebetlerine bakın. anlaşıldı mı? hah! O zaman biz kimsenin namazıyla onun müslümanlığını ölçmeyiz. dinimizin bize verdiği ölçü budur. takva insanlar arasında hiç bir değer ölçüsü olmaz. kuran bunu yıkmıştır. takva allahla insan arasındaki değer ölçüsüdür.... insanlar arasında dindarlık ölçü değil. ben dindar cumhurbaşkanı istiyorum. halt ediyorsun. ehliyet sahibi cumhurbaşkanı istesene kardeşim. şimdi dindarlığı siz ehliyetin yerine koydunuz mu adam abdestsiz hatta cünup iki rekat namaz kılar, sizi kandırır. a ne dindar adam, 5 vakit namaz kılıyor. bana ne 5 vakit namaz kılmasından? isterse 50 vakit olsun! kuran bize diyor ki; ehliyete bakacaksın. emanetleri ehil olanlara vereceksin. emanetleri, çok namaz kılanlara vereceksin diye bir umde var mı dinin içinde? bir göstersene bana... ne demek ben dindar cumhurbaşkanı istiyorum? ben türkiye'yi temsil edecek adam gibi cumhurbaşkanı istiyorum....bu ülke kimsenin çiftliği değil ki!

edit.imlacık