bugün

japonya da yapılan yunus balığı katliamı

Hangi açıdan ele alınırsa alınsın büyük bir riyakarlık örneğidir buna vahlanmak. Kilosu 5 liraya çıkınca mıyırdadığımız hamsinin günahını sorarım. Boyu küçük diye mi sallanmıyor hamsinin katliamı, yoksa yüzlerinde default bir smiley olmadığı için mi?*

Japon balıkçısı mevsimi gelince idris reis gibi açılıyor, yakalıyor. Evet o hayvan yarı-amfibik olduğu için tekneye çekip boğulmasını beklemiyorlar. Vahşet dediğiniz kan akmasıyla ölçülüyorsa mezbaha ziyareti öneriyorum, ya da bir tavuk işleme fabrikasının kesimanesini.

Adam (Japon) inek, koyun yetiştiremiyor küçük topraklarında, yerine yunus yiyor. Yıllardır koparılan bu yaygaranın menşei de Kanada ve abd. her yıl yavru fok katliamı suçlamalarını iplemeyip, kontr-suçlama olarak ortaya sürdüğü bu kolpa "acıma" dalgasını dizilerinde ufaktan ufaktan, late nite Showlarda doğrudan dürtüyorlar, biz de sıçrıyoruz.

iki sopayla, küçük bir kasede yunus yiyen japona, 3 santimden incesini biftekten saymayan ortalama 90 kiloluk Amerikalının lafıyla "lanet herif" demem ben.

Hem "Denizden babam çıksa yerim" bir Japon atasözü değil ki?
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar