bugün

football manager 2012

Son olarak galatasaray ve avusturya milli takımı ile kariyerime devam ettiğim oyun.

Oyunda 2015 yılındayım, beşiktaş' ın hali içler acısı. 18 milyon euro kulüp değerine karşın 200 milyon borç var, cenk gönen, egemen korkmaz gibi oyuncular takımdan bedelsiz ayrıldı. Ligde 7. sırada falanlar. Gördükçe ulan 1 sezon toparlamaya gitsem mi deyip deyip vazgeçiyorum. Galatasaray ile her sezon şampiyon oldum, mevcut sezondada 19' da 19 ile devam ediyorum. En son fenerbahçe' i 2-1 devirdim. Dışarıda derbi kaybetmezsem 34' te 34' e imza atacağım gibi. Takımın gol ortalaması 3.5 falan. sadece 5 gol yedim. Hasan ali kaldırım, koray günter, ceyhun gülselam, serdar aziz' den oluşan stoperimin ön kısmını kara ile takviye etmem rakip gol yollarını kapatırken, orta sahada hücum ağırlıklı oynayan dario conca denen vahşet topçu, her sene 30-40 maç arası oynayıp 30-35 arası asist yapan orta sahadaki manyak bressan, sol kanattan oyun kuran tadic, sağdan asist ve golle takıma katkı sağlayan kazım, ileride quintero, erick torres, carlos fierro ile gole yakınlığım skoru bulmamı sağlıyor. Net olarak geçen sezon transferden 500k kar ettim, bu sezonda 750k kardayım. Önümüzdeki sene 30' unu gören oyuncularla yolları ayırıp yerlerine genç arkadaşları monte edeceğim gibi. Koray günter' e güvendim, oda beni yanıltmadı. Eğer ceyhun' a stoper bölgesinde oynaması için antrenman yaptırırsanız, çok iyi bir oyun kurucu defans ve gol makinesi olabiliyor. Frikikleri çok az bressan kaleye atar, genelde kornerler ön direğe kara' a, frikikler kaleci önüne ceyhun' a kesilir. Takımda golü/golleri bulur. Dortmund' u 3-1 ve 3-0 ile geçerken 4 golüm yan top ve frikiklerden gelmişti.

Tavsiyeler almak isteyen oyunculara kapımın açık olduğu oyundur.

edit : istatistiklere göz atalım, lig bitti.

Ligin en çok gol atan takımıyım. 110' dan fazla golüm var.
Ligin en az gol yiyen takımıyım. 15 tane yemişim.
4-5 hafta kalecim muslera sakatlandı. 19 yaşındaki genç kalecim 4 maçta fiyatını 12 kat artıracak bir performans sergiledi, gol yemedi. 29 yaşındaki muslera' dan sonraki kalecim belli oldu.
100 puan ile ligi bitirdim. Tek beraberliğim trabzonspor deplasmanında. 2-0 önde olduğum maçta andavalca kırmızı kartı gören tolga ciğerci sayesinde 3-2 lik maçı son dakika 3-3' e taşıdım.
Bunların hepsini yaparken takımın beyini, sezonda 30 asist yapan orta sahamın beyini bressan sakattı. Sezonun 2. yarısı top oynamadı. Forvet yedeğim sakatlandı, alt yapıdan kadir çınar gol atmasada takım oyunu ile arkadaşlarına alanlar açtı, erick torres görevini elinden geldiğince yaptı.
Savunma gollere ciddi katkı yapıyor. Çakılı ön liberom 18 gol, stoperim ceyhun 6 gol, stoperim koray 4 gol atmış. 28 gol ile takıma katkı yapmışlar. 3' er 5' er asistleride var.
Kanat olayını çok farklı kullandım. Kazım içeriye doğru kat ederek oynuyor hep, gizli forvet yani. Diğer kanadımda çok yönlü oyunkurucu. Orta sahalarım merkez ortasaha. Bir nevi kanatsız oynuyorum oyunu. Savunmayı savunma, hücumu hücumcular yapıyor yani.

edit 2 : fenerbahçe yönetimi transfere ambargo koydu. oha lan.
aynı şekilde beşiktaşta. beşiktaşın hali çok feci şu anda.

edit 3 : belçika' yı çalıştırmaya başladım. Dünya kupasına giden yolda emin adımlarla, gençlerle yürüyoruz. Bunun yanı sıra galatasaray ile avrupa' da bayern münih, lyon ve hafia diye bir israil takımıyla aynı gruba düştüm. Lyon' u dışarıda 3-1, bayern' i evimde 1-0, hafia' yı dışarıda 4-0 ile geçip 3' te 3 yaptım. Takım şuan revizyona çok müsait. Yedek ön liberom takıma bedavaya kattığım lorik cana, siz düşünün artık. Avrupa' da çeyrek final hedef. Bir kere yapmıştım, dortmund' u içeride dışarıda 3' leyip chelsea' yi evimde 3-2 ile geçimştim, dışarıda 2-0 yenilmiştim. Aynısını tekrarlayıp, bu sefer çeyrek finalde elenmemeye çalışacağız.

Milli takım olarak belçika çok iyi. Forvetler çok, sol açık 2 tane üst düzey, sağ açık iyi, orta sahada regenler olsun, normal oyuncular olsun harika. Ön libero belki azıcık sıkıntılı, savunma hattı zaten muhteşem. Kaleye gençler buldum, oynuyorlar.

Ligde 8' de 8 ile devam ediyorum. 42 maçtır yenilmiyoruz, 41 galibiyet, 1 beraberliğimiz var. Oda tolga ciğercinin andavallığı.