bugün

atatürk ün çok erken ölmesi

zirvedeyken bırakma durumunu yaşamıştır. eğer 20 - 30 yıl daha yaşasaydı yine tek adam rejimi devam edicekti. kurtuluş savaşı günlerini yaşamayan, atatürkü sadece ülkeyi baskıcı yöneten erk olarak olarak gören yeni nesil meydana gelecekti. ve şüphesiz ki bu yeni nesil atatürk'ü ciddi anlamda eleştirecek, belki ona isyan edecekti. isyanların yükselmesi durumunda ise iktidarda olmadığı zamanlar geçirme ihtimali doğacaktı. çünkü hiç bir lider, hiç bir yönetim, hiç bir güç uzun yıllar boyu yüzde yüz başarı sergileyemez, yüzde yüz halkını memnun edemez. zaten atatürk' ün ölümüne yakın çıkan dersim isyanı da buna bir örnekti. farklı kesimlerden bu tip isyanlar pekala artacaktı. ama o isyanları ölümle bastırmak bir süre sonra sonuç vermeyecekti. o zamanlar yaşasam ölümüne tabi ki üzülürdüm ama şu an görüyorum ki onun için daha hayırlı olmuş bu zirvede bırakma durumu.

hiç kimse kusura bakmasın ama atatürkün geç ölen versiyonun aha da karşımızda. (bkz: muammer kaddafi)
önceki yönetimi devirip gücü kazanma, sonrasında ekonomiyi millileştirme, halkı refaha kavuşturmaya çalışma gibi bir çok yönden benzer bu ikili. ama biri erken ölüp efsane olmuştur. diğeri ise ne yazık ki 40 yılın sonunda hiç de haketmediği bir şekilde ölmüştür.

edit: ben yeni başlık falan açmadım amk noluyo. ben buraya yazıyodum yine bi mallık oldu. sonrasında modlar yönlendirdi galiba buraya. yani ben şu dediğimi yapmadım (bkz: sol frame e bakmadan başlık açmak/#14240593)