bugün

şeyh ahmed yasin el bursevi

allah kendisinden ve neslin den razı olsun o ve onun gibilerin dualarına nail eylesin bizleri . hayatında kuran okumamış sorsan müslümanım diyecek yığınla kardeşimiz var . ama itibar gören bir mübarek gördüler zorlarına gider her ne hikmetse büyüklük ve kibirlerinden midir artık bilinmez.

24 saat islam üzerine yaşayan bir müslüman ile sabah evinden çıkıp işe gidip gelen müslümanın din bilgisi arasında dağlar vardır . o yüzden fizik öğrenmek isteyen fizik hocasına gider coğrafya öğrenmek isteyen coğrafyasına gider kendi dini öğrenmek isteyen kendi dinin hocalarına gitmek zorunda (bana göre) sebebi ise herkes kuranı okuyup kendince doğruları bulacaktır ama bunlar kendilerince oldugu için değişkenlik gösterecektir çünkü menfaatlar devreye girecek tir keyfiyet devreye girecektir kimisine kimi ayet yaramayacaktır mesela faiz yiyen adama faizin haram oldugunu bildiren ayetler ayaramayacaktır böylece ayeti esnetmeye calışacaktır ve buna kendince bir yorum yapıp üzerini kapamaya çalışacaktır gibi .

o yüzden alimlerden yani kuranı islamı hadisleri bizden daha iyi bilenlerden öğrenim görmek gerekir . kendimizi onlardan büyük görüpde yada bunlar şarlatandır diyerek ancak kendimizi kandırırız .

devir kötü tabiki şarlatan olanlarıda var yok değil ama onla onu ayırt edebilmek içinse araştırma yapmak gerekir tabi gercekten doğru kişiden doğru şeyleri öğrenmek istiyor isek .

şu unutulmamalıdır allah dostlarının düşmanları halen mevcut basın olsun internet olsun durmadan iftiralara saldırılara hakaretlere maruz kalıyorlar yani bir allah dostunun hakkında kötü bir şey duydugumuz zaman ona itibar göstermeyelim araştıralım aksi taktirde hakkına girmiş oluruz (allah dostunun hakkına) allah dostlarının kimler oldugunu tabiki ancak allah bilir hasan hüseyin bu allah dostudur dedi diyede hemen itibar edilmemesi lazım devir kötü ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirm ki allah dostları kendilerini bir şekilde belli ediyorlar bunu ben allah dostuyum diyerek yapmazlar . çünkü günümüz insanlarının dinlerine kitaplarına peygamberlerine olan hasretlerini kalplerindeki manevi boşluğu allah dostlarıda biliyor .

şunu unutmamak lazım bir kaç tane yazar bu böyledir şu şöyledir dedi diye ne o öyle olur nede şu şöyle olur yalnızca allah ın dediği olur .