bugün

tıp fakültesi ögrencileri

60-70lerde hiç mi hiç sallanmayan insanlarmış. aa sanki bugünlerdeki gibi değil mi?
ülkemizin 81 ilinde 81 tıp fakültemiz var, yaşasın ne mutlu bize! her yer doktor dolacak doktor taşacak! her gün doktora gidecem ben, her yerimi soracam "bence bende migren var tohtooor" diyecem, çünkü aferin olsun bana, hem internetten falan da okuyayım ki doktorun bir açığını görürsem g.t ederim onu, onun okuduğu neye kime?neymiş onlar biz de okuruz! televizyonda anlattıydılar yemekler nasıl şey oluyomuş vücutta ben anladım zaten!
doktorluk mesleğini ve bütün meslekleri böyle ele ayağa düşüren herkesin allah belasını versin!
biz o fakültede ne zorluklarla okuyoruz hiç farkında değilsiniz değil mi?
yıl 2011, bütün teknoloji emrimize amade, üstelik bitirince hemen işiniz oluyor,paraya para demiyorsunuz. daha neye bu kadar bağırıp çağırırsınız ki?
500 kişi bir amfide "eğitim" görmeye çalışırız. 80 kişi bir laboratuvarda birbirimizin üstüne çıkacak olsak bile bir kadavraya bakmaya çalışırız.ders biter yüzlerce kişilik yemek sırasına gireriz. not almamız gerekir,sıraya gireriz,üstelik para vermemiz de cabası. her sene 700 küsur liralık harcımızı söylememiştim,pardon. okulun son senesi, hemşireliği de aradan çıkarırız.malum biz parasız çalışan enayiler varken, hemşire ve hasta bakıcıya hangi fakülte gereksinim duyar ki? tam teçhizatlı hemşireleriz biz! mr çekeriz,yorumlamak bizim işimiz değildir çünkü. tus vardır, girmezsen zorunlu hizmete gideceksindir. iki ucu b.klu değneğin hangi ucu daha az kirletecekse elimizi ona dayanırız.
paraya para dememek mi? biz sadece insanca ve eşit şartlarda çalışmak, insanlara insanca hizmet vermek istiyoruz. paranız da pulunuz da sizin olsun! biz sadece hakkımızı istiyoruz. gelecekte-ki gelecek dediğin 1 ocak 2012den itibaren demek artık- sen de "performans"ın ne b.ktan işler yaptığını göreceksin kendi üzerinde. 5 dakikada sana ""GIS reflü" tanısı koyacaklar, başın ağrıyarak girdiğin klinikten cüzdanın boş çıkacaksın. o zaman biraz düşünmeye başlayacaksın ama artık çok geç olacak sevgili hasta ya da hasta adayı!

okursan sevinirim sevgili hasta adayı.hiçbir şeyi okumuyorsan "sağlıkta neler oluyor" konusu altında, bari bunu oku! özet geçtim sana!