bugün

23 ekim 2011 van depremi

düşünmemizi gerektiren olaydır. öncelikle çok üzgün olduğumu belirtmek isterim kış öncesinde bir çok insanın evsiz kalması bizi üzmüştür. bir türk olarak kürt vatandaşlarımızın başına gelen bu olay bizi derinden sarsmıştır. az önce tv de deprem bölgesini canlı yayında gördük. insanların çaresizliği kötüydü tabi. bir vatandaş diyordu ki ''bir tane polis gelmedi!'' o polis oraya gelecek ama daha dün van da 2 nisan caddesinde polis aracını taradılar çok şükür ölen ya da yaralanan olmadı ama bir tane van lı vatandaş çıkıp protesto etmedi. ses çıkarmadı. başka bir vatandaş diyor ki; bir tane iş makinası gelmedi. o iş makinesi oraya gelecek ama ah be kardeşim o iş makinelerini pkk yakarken, mühendisi öldürürken, işçiyi kaçırırken sesiniz çıkmıyordu. bir tanesi devletin valisine küfür etti. merak etme kardeşim o vali elinden gelen her şeyi yapacak van ın yaralarının sarılması için elinden geleni yapacak. devletin polisine tokat atarken sahip çıktınız mı polise ki şimdi gelmiyor diye küfür ediyorsun. van da şehir merkezinde polisler çelik yelek ile geziyor. polis arabaları her ara sokağa girdiğinde taşlanıyor biriniz çıkıp dur diyor musunuz? şehit haberleri geldiğinde teröristleri kınamayan lanetlemeyenler olmasına rağmen tsk imkanlarını seferber edip yardıma gelecek. 3 nakliye uçağı ankara dan yola çıktı bile. merak etmeyin devletimiz elinden gelen her şeyi yapıp sizlere afet konutları yapacak. kızılay sıcak yemek dağıtacak ve bunların desteğini hep bu millet gerçekleştirecek.

pkk sempatizanlarına gelince önce bölgeye bir heyet gönderecek sonra bir açıklama yapıp devleti kınayacak. asimilasyon vs. bahsedecek ama gelip sofrana bir ekmek koymayacak.

sonuç olarak biz türk halkı olarak sizleri seviyoruz ama ne olur artık bazı şeyleri düşünün. başınıza hangi kötü olay gelse devlet hep yanınızda. bölgenizde size hizmet eden devlet memurlarının kalbi kırık tamir edin. terör örgütü ile aranıza mesafe koyun. çünkü başınıza bir şey geldiğinde yanınıza gelecek olan yine devlettir.