bugün

you don t fool me

müzikalitesi çok uzak bir yerlerde olan, ''yok böyle bir olay'' dedirten süper ötesi queen şarkısı..

edit: pop rock olarak bilinen, efsane ötesi, 'dünyanın belki de gelmiş geçmiş en büyük vokali' olarak gösterebileceğim freddie mercury 'nin, 24.11.1991'de göçüşünden sonra ve de innuendo albümünden sonra 1995 senesinde, daha önce piyasada olmayan kayıtların toplamalarıyla çıkarılmış, made in heaven albümünün belki de en iyi şarkısı.. 'benimle alay etme, dalga geçme' gibi bir anlamı vardır.

belki birçok queensever bünye için anlamı olan bir sürü, dolu şarkı vardır; innuendo gibi, the show must go on gibi, bohemian rhapsody gibi, we will rock you, the miracle, we are the champions gibi; ya da under pressure, i m going slightly mad, killer queen olabilir..

ama, bu parça başka bir parçadır; öyle bir parçadır, ki insanı başka yerler sürükler, bir damla gözyaşı ile içinizi oyar, kat kat olur içiniz.. melodisi ilginçtir, ama bir o kadar da ferahlatır dinleyen isanı. girişi itibariyle yine ilginç bir başlangıç yapar; sonrasında da gelişme itibariyle, basıyla, gitar ritmleriyle, davulcusunun ritme mükemmel uyumu ile bitirir olayı. her nasıl insanların 'kime göre, neye göre' denen cümlenin içini ve de anlamını boş bırakmama amacını güden kişiler gibiymiş gösterilirmişçesine bu şarkı da, benim fikrimce, zannımca yalnız kişilerin favori parçasıdır. sanki, geri dönüşü olmayan bir yola gidip de, gitmeden önce bir daha görmemecesine, görememecesine bir selam çakmaktır bu şarkı...

geri dönüşü olmayan bir yola giderken selam verip, gitmeden önce bir daha görülmek isteyenleri görmemecesine, görememecesine..