bugün

yazarların alkolle tanışma yaşı

mezar taşı gibi olacak ama idare edin artık :

tanışma yaşı:17 bırakma yaşı : 21.......

ilk zamanlar keyif veriyordu açıkçası ama sonrasından keyif vermemeye başladı..gittikçe daha fazla içmeye başladığımı farkettim ''başlangıçtaki etkiyi tekrar sağlamak'' için..günde 10 biraya yada ''1 büyük vodkaya'' kadar çıktığımı biliyorum..

alkol tüketimi benim için hem maddi hemde manevi anlamda külfet teşkil ediyordu..

gereksiz yere alkole bir dünya para harcıyordum..üstelik karşılığında beynim ve bedenim zarar görüyordu..sabahları erken kalkamıyordum,kendimi geliştiremiyordum,spor yapamıyordum..alkol,beyin performansını azaltıyor çünkü..kişinin motivasyonunu bozuyor..aerobik kapasiteyi de azaltıyor..

bir de kim ne derse desin en başta aileniz olmak üzere çevrenizdeki insanlar ''sizin alkol kullandığınızı'' anlıyorlar..çünkü düzenli olarak alkol kullanan insanların bir süre sonra tavırları,davranışları,kişiliği ve hatta fiziksel görünüşü bile değişime uğruyor..

özetle ''gençlik arayışı'' ile başladığım ve daha sonradan bıraktım..

alkolizm denecek düzeyde içiyorsanız veya makul düzeyde içmeyi beceremiyorsanız bence ''o sizi bırakmadan'' siz onu bırakın..

üstelik alkol kullanıyorsanız muhakkak 3 ayda bir ''karaciğer,böbrek ve pankreas fonksiyonlarınızı'' kontrol ettirin rutin tahliller ile..

bende grade-2 karaciğer yağlanması meydana gelmişti mesela hiçbir şikayetim olmamasına rağmen..

uyanıklık edip ''rutin kontrol'' yaptırmasam, bir sonraki aşama grade-3 yada grade-4 olacak ve karaciğer pert olacaktı..muhtemelen karaciğer nakline yada radikal tıbbi müdahalelere maruz kalacaktım..

yani alkolün verdiği anlık keyif için verdiği bunca zarara katlanılır mı ? bence kendinize bu soruyu sorun..

ertesi gün yaşanan hangover sendromu ve neticesinde ertesi gününüzün iptal olması,sağlık sorunları,kişisel başarıda düşüş,aile ve çevre ile yaşanan problemler,suça eğilimin artması vs gibi birçok etkisi var alkolün..

herşeyi hesaba katın..sonra ''kaç yaşında başladığınızı ve bundan sonra ne kadar daha devam edeceğinizi'' düşünün bence..