bugün

yobazların sosyal yaşamı

* kadınları yalnızca doğurtmak için kullanılan birer eşya olarak görürler.
* 7 yaşında, henüz oyuncaklarıyla bile vedalaşmamış kız çocuklarının başını namus gerekliliği zihniyetiyle örtüp, okula türbanla yollamak için uğraşırlar.
* cinsiyetleri farklı kuzenleri çocukken bile aynı ortamda yalnız bırakmazken büyüdüklerinde birbirleriyle evlendirirler.
* evdeki her konuda, her daim evin erkeği karar verir, gerisinin ne istediği, ne düşündüğü önem teşkil etmiyordur.
* islâm dinine kendisi gibi bakmayanları direk olarak kafir ilan ederek dinden çıkmanın ilk koşulunu mutemadiyen her gün yerine getirirler.
* anlatılan hiçbir şeyi dinlemezler, bundan sebep de anlamalarını bekleyemezsiniz.
* düğünleri bile kadın-erkek ayrı ortamlarda yapılır, çünkü erkek, yengesine bile yan gözle bakabilecek potansiyele sahiptir.
* "israf! israf!" diye ortalarda gezmelerine rağmen hanımları en pahalı ipekten baş örtüleri kullanır, 1 metrelik kumaşa dünyanın parasını verirler.
* toplu taşıma araçlarında başı açık yaşlı bayana değil de başı kapalı genç hanımlara yer verirler. o hanımlar da o koltuğa oturmaktan hiç gocunmaz.
* yüksek öğretim kurumlarında eğitim gören ve maddi imkânsızlıklardan ötürü cemaat evlerine muhtaç olan öğrencilere "kardeş bak biz sana beleşe ev veriyoruz, sen de şu din kardeşlerine ingilizce, matematik dersi falan ver" derler.
* hz. muhammed(sav) son peygamberdir inancına sahip olmaları gerekirken şeyhleri şıhları onun yerine koyar derecede sevip sayar ve biat ederler.
* hiçbir şeyi sorgulamaz ve saygı duymazlar.
* başörtü takabilmek onlar için özgürlüktür, başını kapatmama özgürlüğü ise kâfirlik!

yazım hatası düzeltildi.