bugün

türk kızlarındaki üniversite merakı

*, daha önce bir türk kızının neden kariyer yapamadığını ve yapamayacağını anlatmıştım. onların yaptıkları tek bilimsel çalışmanın yoğurt mayalamak olduğunu zihinlerinize kazımıştım. türk kızlarımız, üniversiteye giderken de, okuyup büyük kadın olayım diye gitmez. nedir biliyor musunuz onları üniversiteye çeken şey? işte şudur: "merrrak."

merakları, onların başına her daim bela açsa da onlar bu huylarından vazgeçmezler, vazgeçemezler. bu uğurda ölürler yine de vazgeçmezler. nice türk kızları, ailesi üniversiteye göndermiyor diye evden kaçmıyor mu siz söyleyin. üniversiteye gidip, zavallı ebeveynlerinin "okuyor benim kızım." gibi mukaddes niyetlerini görmeden, uzun saçlı küpeli cool gençlerle sevişmiyor mu siz söyleyin. işte bu, ya merrraktan ya da merrraktan başa bela gelmesi durumuna örnektir. türk kızlarının merrrak dolayısıyla merrraklara gelmesidir bu tam anlamıyla.

onlar, üniversiteye giderken akıllarında başarı yoktur, meraklarını tatmin etmiş ve edecek olmanın huzurunu yaşarlar sadece. yazık.