bugün

türklere faşist diyen faşist kürtler

bu konu hakkındaki bir anımı ve duyumumu paylaşmak isterim:

türkiye'nin herhangi bir ilinde bir grup üniversite öğrencisi bir halısaha ligi düzenliyorlar. bu ligin adını da "kürt ligi" koyuyorlar. ligin birinci kuralı ise şu; "bu lige türkler ve zazalar'ın kürt olmadığını iddia eden zazalar katılamaz".

eğer bu kuralı türkler, "kürtler ve zazalar'ın kürt olduğunu iddia eden zazalar katılamaz" şeklinde değiştirip bir lig düzenleselerdi televizonlara çıkardı adamlar "faşistler" diye.

diğeri ise şudur. kürt kökenli bir üniversite öğrencisi kız meselesi yüzünden bir türk öğrenciden dayak yiyor. ve kürt olduğu iç,n dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oluyor. vallahi bence kız meselesi yüzünden dayak yediği için sevinmeli. bu onun içinde bulunduğu toplulukta kabul gördüğünün göstergesidir.

ancak kürtlerin bir kısmı, etnik milletçiliğin afedersiniz ".mna koyma"larına rağmen kendilerine karşı milliyetçi bir tutum sergilendiğinde;

"faşistler, ezilen halkımız, demokrasi vs." nidalar atmak suretiyle silahlanıp devletin malına zarar verme, genç kızları molotof ile yakma gibi eylemler sergilemektedirler.