bugün

uludağ sözlük afrika ya el uzatıyor

afet, kıtlık ve açlık gibi zamanlarda uluslararası politikalar, siyaset, devletler arası anlaşmalar vb. bürokratik tüm zırzavat bir kenara bırakılır. ilk olarak birinci elden yardıma ihtiyaç duyulur. alanda, orada, elin ele değmesi istenir. yardım malzemeleri ve sağlanan destekler kadar onların hakkaniyetli dağıtımı, triyajı ve yönetimi önem taşır. çünkü özellikle bu gibi durumlarda insanlar hastalıktan ziyade açlıktan öldüklerinden dolayı birbirlerine karşı öldürücü üstünlükle verilen malzemeye ulaşmak ister. buna mecburdur.

(bkz: sınır tanımayan doktorlar)

şimdi siz bilgisayarları başındaki vatandaşlar, şunu baştan kabul edelim. herkesin birinci elden yardım götürme imkanı yok. olsa da bazıları bunu yapamayacağını beyan edebilir. bunda da bir sorun yoktur. lakin aracılar size yardımda bulunmak için destek oluyor. burada size en yakın ve samimi gelen kuruluşa yardım edin. ve sadece ihtiyacı olana ulaştığına dair içinizdeki umudu yitirmeyin. kısa, net ve en yakın çözüm budur.

çok zengin bir tanıdığınız varsa, sizin de vaktiniz varsa, iki kişiyle afrika'ya bir uçak kaldırabilir, bunun için de gerekli tüm izinleri alabilirsiniz. yahut sıradaki habere tıklayabilirsiniz. seçme hakkı da sizde.
güncel Önemli Başlıklar