bugün

fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulübüdür

sporu sadece futboldan ibaret sanan zihniyetin real madrid, barcelona, milan, inter, manchester united gibi takımları örnek vermesi üzerine, spor kelimesinin anlamını öğrenmesi gerektiğini bir kez daha bizlere göstermiş önermedir. manchester united'ın basketbol takımı mı var? ben italyan basketbolundan milan diye bir takım bilmiyorum. bir real madrid bir de barcelona'nın basketbol takımı vardır ama ya diğer spor branşları?

biz kimseden bunu kabul etmesini beklemiyoruz ama futbol kadar getirisi(reklam, sponsorluk, gişe geliri, lisanslı ürün geliri) olmadığı halde bir kulüp sadece futbola değil de faaliyet gösterdiği bütün spor branşlarına büyük yatırımlar yapıp, başarılı oluyorsa ve bu ülkede bu branşlarda çıkan milli sporcuların yarısından fazlası o kulübün sporcusuysa fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulübüdür.

dünyada bir örneği daha var mı? bir tane gösterin ülkesinin büyük futbol kulüplerinden biri olup bu kadar branşta faaliyet gösterip hepsinde başarılı olan. yok arkadaş yok. barcelona maddi gerekçelerle amatör branşlarını kapatıyorken fenerbahçe'nin kendi stadyumunu, basketbol için spor salonunu, idman ve kamplar için kendi tesisini, zengin bir rus iş adamı tarafından satın alınmadığı halde yapabiliyor olması bile buna örnek gösterilebilir. yoksa barcelona, inter, milan, arsenal de büyüktür. ve burada kimse fenerbahçe'nin futbolda bu takımlardan büyük olduğunu iddia etmemiş gördüğüm kadarıyla. fc inter, fc barcelona nın başında yazan fc'nin futbol kulübü olduğunu da hatırlatalım. zaten spor kulübü ile futbol kulübünün farkı da burada ortaya çıkıyor. (bkz: fenerbahçe spor kulübü)