bugün

tkp nin bdp ile dayanışma kararı alması

başlıktan olayı anlayamadığı, entry'sine bakıldığında fena "kustuğu" görülen yazar zırvası.

tkp'nin kanla beslenmesi ve beslenenlere karşı dayanışma içinde olması için, ırk övücülüğü, "insanı öldür ki devlet yaşasın" felsefesinde olması ve salt şiddet propagandası yapması gerekiyor. sanırım bu tarife ülkemiz tarihinde mhp ve şimdilerde de akp oturuyor.

öte yandan tkp eski tutumunda da kürt sorunu konusunda bir yanlışlık yapmamıştır.
kürt siyasi hareketinin yüzünü sağa, liberalizme ve yerelde cemaatlerle rekabet uğruna dinciliğe tam boy döndüğü bir dönemde, tkp kendi siyasi hattından taviz vermemiş, ne ulusalcılığa yönelmiş ne de kürt hareketinin kuyruğuna girerek "günü kurtarmayı" yeğlemiştir. halen de öyledir.
tkp hala "Kürt halkının özgürlük mücadelesinin gerçek ve samimi koşulları ancak sosyalizm perspektifi doğrultusunda inşa edilebileceğini" söylemektedir.

tkp bdp ile mevcut "blok" çatısı altında bir dayanışma içinde olmayacaktır.
"blok"un sosyalist olmasını bırakalım, sosyalizan dahi olmadığını iddia eden bir parti böyle bir dayanışmaya girmez.
"dayanışma" içinde olunacağı söylenen konular:
hatip dicle ve diğer vekillerin "siyasi" bir tutumla tutukluluk hallerinin sürdürülmesine karşı mücadele konusudur.
AKP'nin izlediği gerginlik politikası akan kanın şiddetlenmesine, Türk ve Kürt halklarınının arasındaki mesafenin daha da açılmasına ve şovenizmin yükselmesine yol açmıştır. BDP binalarına yönelik faşist saldırılar da bu politikanın bir parçasıdır. TKP tüm ilerici güçleri bu şoven tırmanışın ve akan kanın karşısına birlikte dikilmeye çağırmaktadır.

şimdi dağılın kürt, sol, sosyalist, komünist, eşitlik, özgürlük, adalet gibi kavramlardan en az birine ya da hepsine düşman olanlar.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar