bugün

ingiltere de telefon dinleme skandalı

sözlüğün pek ilgisini çekmese de var böyle bir skandal. üstelik bu konu ingitere ve hatta dünyada, bizim şike soruşturması kadar popüler.
olayın özeti:
1-ingiltere nin en ünlü pazar gazetesi 'news of the world', daha fazla okunmak ve satılmak için pek çok kişinin telefonlarını -tabiiki hukuka aykırı olarak- dinlemiştir.
2- Bu durumun anlaşılması üzerine, ingiltere karışmış ve çeşitli istifalar, tutuklanmalar ve ölümler yaşanmıştır.
3- news of the world ün editörü kızıl saçlı kadın rebekah brooks istifa etmiş ve ardından tutuklanmmış ve sonrasında kefaletle serbest bırakılmıştır.
4-ingliz polisinin 2009 yılında news of the world ün telekelulak skandal nedeniyle tekrar bir soruşturma açılmasına gerek olmadığı yönündekii görüşü, londra emniyet müdür ve müdür yardımcısının istifasıyla sonuçlanmıştır.
5- Yeni bir haber olarak, bu skandalı ilk olarak gündeme getiren news of the world ün eski muhabiri sean hoare evinde ölü olarak bulundu.
6- Pek tabii ki bu gelişmelerin ardından rupert murdoch ülkenin en büyük yayın kuruluşu sky ın tamamını almak için yaptığı girişimleri durdurmuş ve hatta news of the world geçtiğimiz hafta 'teşekkür ederiz ve hoşçakalın' manşetiyle beraber kapanmıştır.