bugün

maymundan geldiğimiz gerçeği

dinsizlerin dinsizliklerini destekleme bakımından pek bir koruyup sevdikleri darwinin maymundan evrildik gibi bir saçma teorisini bile kabullenen düşüncesiz kişilik söylemidir .

böyle bir teoriyi ortaya atmak için teknoloji ne yazıkki 2000 lerde olmamasına yada 3000 lerde olmamasına rağmen pervasızca o günlerdeki teknolojiye güvenerek bilinçli olarak kabullenmişlerdir .

birazda ateistliği besleme bakımından maymunlardan geldik teorisi bir bakıma ateistleri güya bilimsel olarak desteklicekti

ateistler sadece allah yoktur demekle kalmıcak bakın maymundan da gelmişiz zaten diceklerdir işin aslı çok başkadır .

bi kere adam allah ın emirlerini uygulamak istemiyor olay burda gizli yani zor geliyor kendisinden daha güç lü ve akıllı bir gücü kabul edemiyor sebebide çok nettir ki kibir ötesi yok .

örnek olarak atları vermek isterim at üzerine binilecek şekilde yaratılmadan önce dizayn edildiği çok açık ve net iken buna inanmamanın tek sebebi inanmak istememekdir .

şimdi zebralarda var ama üzerine binilmiyor derler bunlar zaten sınav burda başlar .

adam inanmak istemiyor yani yoksa bilmiyormu ki allah tabiki var yoksa baklava baklavacı olmadan kendi kendine baklavalaşırımı ki bu koskoca galaksiler kendiliğinden ve can sıkıntısından patlayıp olsun ?

sormak lazımdır yıllar önce hiç bir şey yok iken ne olduki patladı bu bigbang .

büyük bir patlama nasıl oluyorda hassas dengeleride beraberinde getiriyor .

hangi güç patlattı ki bunu irade yoksa ne var ki diye sormak lazımdır .

güç irade eylem olmadan ne olmuş ki hayatımızda koskoca galaksiler kainat kendiliğinden var olsun .

rastlantı sonucu olabileceğine bir insan mantık ile değil buna inanmak istediği için inanır buda tamamen kişisel nedenlerden dir .

yani adam allah ın varlığını biliyor ama onaylamıyor onaylarsa geri adım atmış olacağı hisside baya bir fazla olduğundan dolayı en kolay yol olan inkara baş vuruyor yoksa sağlıklı bir akıl nasıl olurda kainatın ve canlılığın öylesine can sıkıntısından dolayı kendi kendini biz burda yazılar yazalım diye var ettiğine inanır ki .

güç yok irade yok ama eylem dediğimiz big bang var nasıl oluyor diye insan sormazmı kendisine .

hem bu nasıl bir patlama ki yok edeceği yerde var ediyor .