bugün

kişilik bölünmesi

kesinlikle! şizofren ile alakası olmayan hastalıktır. çok çok ciddi bir psikolojik rahatsızlıktır. uzun zamandır beynin neler yapabileceğini görmem adına üzerinde yoğunlaştığım psikiyatr dalıdır. sık karıştırıldığı şizofren aynı karakterin dengesizlik göstermesidir. şizofren alt ego'nun, dış ego'ya ulaşması ile birlikte gösterilen dengesiz tavırlardır. kişi aynı kişidir, ama kişilik bölünmesinde bazı insanlarda yüz farklı kişiliğe rastlanmaktadır. adları farklıdır, göz renkleri farklıdır, evet yanlış anlamadınız ileri seviyesinde "göz renkleri" farklıdır, bakışlar farklıdır, ten rengi farklıdır ve dahası diğer kişilik hiç gitmemiş, görmemiş olsada, hayatında tek bir kere bile bir kelimesini duymasa da, korece, japonca, almanca yani her hangi bir dil konuşabilir. bir kişilik fahişe olabilir, diğeri hanımefendi, öteki bankacı, biri seri katil. hani bazen televizyonda çıkar birisi, tüm ailesini öldürmüştür ama ben öldürmedim der, oturur günlerce ağlar, aslında bunların bazılarında gerçekten de öldüren, görünen kişi değildir. maalesef toplum bunu içine cin (cinnet getiren kişi tüm ailesini öldürdü vs dilimize bile böyle girmiş) girdi olarak görür, o yaptı der. bu hastalığa kapılmış bir çok insanı doktor yerine cinci hocaya götürür.

buradan çıkacak sonuç, normal insanlarda sadece eli kolu hareket ettirebilen beyin, biraz anormalde, bakışlarla metalleri eğebilmekte, daha anormal insanlarda göz renginden tutun, ten rengine kadar herşeyi değiştirebilmekte, hatta hiç görmediğiniz, gitmediğiniz bir yerin dilini size ana diliniz gibi konuşturmaktadır. insanlar sadece beyninin yüzde üçünü kullanabilmektedir, geri kalan yüzde 97'de neler gizli varın siz düşünün.

sonuç olarak eğer çevrenizde bu belirtileri gösteren bir kişi tanıyorsanız ne cinci hocaya götürün, nede özenti hale gelmiş, psikoloji duysa aklına şizofren gelen kişilerle muhattap edin, acilen bir doktora götürün.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar