tkp ile diğer sol örgütler arasındaki fark

diğer partilerle tkp'nin farkı, tkp'nin bdp'nin "mikro" şubesi gibi çalışmamasıdır kanımca. haksızlık etmeyelim. diğer sol grupların hepsi öyle çalışmıyor (bir kısmı). ancak bdp'lilerin sık sık tkp'lilere saldırmasından kaynaklı, tkp daha çok göze batıyor diyebiliriz, o gruplardan.

kekeme gibi üniversite okurken kendilerine uyuz olan kişilerden tkp'nin oy alabilecek olması da aradaki farkı güzelce özetlemektedir.

bundan 5-6 yıl önce. nato türkiye'ye gelmiş. insanlar nato protestolarında bir ton sopa yerken, tkp'liler gidip piknik yapmıştı. buna benzer bir çok olay, tkp'ye gıcık olmama neden oldu.

ancak gel zaman git zaman; diğer sol gruplar iyice bdp'nin şubesi gibi çalışmaya başladılar. ulen ben bdp'yi destekliyorsam, gider bdp'li olurum zaten. minyatür kopyalarıyla ne işim olur? tkp'ye baktım, gerçekten farklı bir şeyler söylüyor. desteklemediğim özellikleri olsa da, "bdp'nin hoşuna gitmez" diye laflarını eğip bükmemesi, kişilikli duruşu ile sempatimi kazandı. hayatımda ilk defa oy vermeyi düşünüyorum, tkp sayesinde.