bugün

8 mayıs 2011 kardemir karabükspor fenerbahçe maçı

--spoiler--
16 mayıs 2010 akşamında, kadıköyde, "beşiktaş" diye bağıran kişilerin şimdi fenerbahçeyi desteklemeyenlere bukelamun dediği maçtır.
--spoiler--

bazı aklını kullanamayanlara, bukalemunspor lafını açıklayalım:

fener taraftarı tabiki beşiktaş'ı tutacaktır o maçta. şampiyonluktaki rakibi bursa, beşiktaş ile oynamaktadır. bursa'nın puan kaybı fener'i şampiyon yapacaktır. bursa beşiktaş ile değil çamlıhenşinspor ile oynasa idi o maçta, fener taraftarı çamlıhemşinspor'u tutacaktı. çünkü şampiyonluk mücadelesi vardır arada.
bu normaldir, ve tüm dünyada böyledir. real madrid şampiyonluk maçı'ndaki rakibi barcelona'nın o hafta oynadığı rakibi tutar. tıpkı bu sezon trabzon'luların fener'in o haftaki rakiplerini tuttuğu gibi.
bunda anolmallik yoktur. keşke beşiktaş kendine yakışan büyüklüğü yapsaydı o maçta, o ayrı.
anormal olan, kendi tuttuğu takımın ligte hiçbir iddaası yokken, sırf fener şampiyon olmasın diye, fener'in rakiplerini tutmaktır.
işte bu dünya'nın hiç bir yerinde yoktur ve olmaz. real madrid taraftarı ligte iddaası kalmamışsa, yine de barcelona'nın rakibini desteklemekle uğraşmaz. her hafta başka takımı tutmaz. bu derece kompleksi yoktur.
yani ikisi arasında fark vardır.
kendi takımını bırakıp, alakan yokken ezeli rakibinin rakibini desteklemek. işte biz buna bukalemunspor'luluk, ya da fenerbahce kompleksi diyoruz.
anladın mı şimdi canım?
bak bugün de yeni bir şey öğrendin. bu maç sana bunu öğretti. hadi o zaman, geç oldu, dişlerini fırçala ve yat. zira yarın okulun var. bu sene üniversite sınavları zor olacak diyorlar.