bugün

ak partiden önce yoksulluk yoktu

Hayal dünyasında yaşayan tatlı su solcularının uydurması. onu geçtim, sanki dünyada yoksul insanların var olduğu tek ülke türkiye sanıyor bu tipler, ulan amerikaya bak bi sürü evsiz var, geçen gün bbc tv.de denk geldim, londrada yaşayan yoksulların sorunlarını anlatıyorlardı, hatta ordan iskoçya.daki yoksulları filan anlattılar, türkiye gibi nüfusu 75 milyona dayanmış, doğru dürüst sanayileşememiş bir ülkede yoksul görünce ne b..k yemeye hopluyorsun, türkiyede 10 sene önce kişi başı milli gelir 100 bin dolardı, hakkarinin köyündeki adam her sene tatile maiami.ye gidiyordu da ak parti mi onları yoksullaştırdı.

10 sene önce hava alanının yolunu bilmeyen üniversiteli bir çok kişi, (ki bunların içinde anne babası memur emeklisi olan bile var), yılda birkaç kez memleketine uçakla gelip gidiyor, bu mu sizin yoksulluk anlayışınız. daha geçen mart ayında izmirden istanbula 55 TL.ye uçak bileti aldım, otobüs de 45 TL idi.

dünya gerçeklerinden habersiz bu dostlara söylemek isterim, bu ülkede 75 milyon insan yaşıyor ve bu insanların her birine ev, iş, okul şu bu, her türlü refahı sağlayacak dünyada bir ülke ben bilmiyorum, norveç filan belki olabilir ama norveç.in özellikleri bambaşka. atatürk zamanında da yoksul vardı, inönü zamanında da vardı, ecevit, demirel, özal, hep vardı ve olacak, türkiye gibi bir ülkede yoksulluğun bitmesini beklemek, herkesin mutlu mesut yaşamasını beklemek hayalden öte bişey değildir.