bugün

akp ye oy veren fakir insan

artık bütün ümidini kaybetmiştir. 12 haziran seçimlerinde bir alternatif aramaktadır. genellikle muhafazakar yapıda olan bu insan ya da insanlar, mhp'nin oy oranını arttırabilir. erbakan'ın vefatı sonrasında duygusal davranıp saadet partisine ya da numan kurtulmuş'ta bir umut arayıp has parti'ye oy verebilirler.
bilgisayar başında akp'ye yalakalık yapmakla, akp'nin oylarını yükselteceğini sanan lavuklara şunu söylemek istiyorum ki, bilgisayarın ne olduğunu bilmeyen insanların %80-%90'ı akp'ye oy vermektedir.
ayrıca akp'nin milli çizgiden uzaklaşması, kpss ve ygs rezaleti kırsal kesimdeki insanların akp'ye güvenini sarsmıştır.

sonuç olarak, yoksulluk sınırının altında yaşayan bu insanları sadece oy potansiyeli olarak gören akp, bu seçimde bu insanlardan büyük bir darbe yiyebilir. bu insanlar iktidarı belirleyecek insanlardır.

bu güvensizliği göz önünde bulundurursak ve tayyip erdoğan'ın süpriz bir çıkış yapıp, bu insanların gözlerini boyamazsa seçim sonuçları şöyle gelişebilir.
%34 akp
%32 chp
%18 mhp

tabi mhp, o kırsal kesimlerde çalışmalarını hızlandırırsa, yukarıda belirttiğim oyu alabilecektir. mhp alternatif olamazsa, has parti veya saadet partisinden bir tanesi seçime barajına yakın oy alacaktır.