bugün

nükleer enerji

Dünyanın gelişmesi için ve Türkiye'nin bağımsızlığı için "Nükleer enerji" gereklidir. Siyasi koşullar, tayyip denen adam güvensizlik falan filan ayrı konu.

Elektrik üretimini de geçtim hadi dalgadan, rüzgardan müzgardan ürettik ki imkansızdır böyle bir şeyin ihtiyacın tamamını özellikle de Fosil yakıtların bitiminden sonra karşılaması Basit bir örnek olarak Uss Nimitz gibi büyük askeri gemiler, denizlatılar yani stratejik araçlar Nükleer enerji tabanlı çalışır. Yani sen nükleer enerjiyi üretmede usta değilsen sana tam bağımsızlığı sağlayacak büyük gemileri de üretemezsin. Üretemezsen de Kalan son fosil yakıtları da kontrol altına alamazsın, dünya siyasetinde de dikkate alınmazsın vs vs.

uzun lafın kısası kaçınılmaz enerji türüdür. beğensek de beğenmesek de. Ve Bilim er ya da geç dünyevi olaylarda herşeye kadirdir her sorunun cevabıdır.

ek: Dünyadaki Fosil yakıtlar bitince de teknolojide çooook büyük bir atılım olmazsa bütün gemiler nükleer reactörle çalışıyor olacaktır. bu bir zorunluluktur, yok yeavvv diyenlerle de birgün buluşalım orta boyutlu bir kuru yük gemisinin makine dairesini gezdireyim ne boyutta makineler olduğunu görsünler ondan sonra tekrar düşünsünler. gerçi benzine zam gelince arabam yok ki bana ne zihniyetin bir farklısı gemiye mi biniyorum bana ne diye de yaklaşabilir o da başka cahillik.