bugün

kadına şiddet uygulayan erkek

über, süper, harika bir kampanya sloganıdır.

"kadına şiddet" konulu fazlaca kampanya yürütülüyor, takip ediyorum ve neredeyse hiç birisi de beş para etmez şeyler. son dönemler facebook adlı sosyal site aracılığı ile gördüğüm bir video film var aklımda kalan, bir de hürriyet'in bu çarpık kampanyası. yani her iki kampanya da çarpık, çünkü(yanılmıyorsam) ecobella home'a ait videofilmde de, hürriyet'in başlattığı bu kampanyada da niyet ne kadar temiz olsa da verilen alt mesaj "erkeklerin, kadınlara acıması." yönündedir.

hayır ne demek lan "kadına şiddet uygulayan erkek değildir?" bir çok açıdan saçma bir slogan olmuş. ilk önce asıl takıntılı olduğum kısma değineyim; "erkek olmak o kadar ulvi, o kadar kutsal bir şey ki. kadına şiddet uygulayarak, bu büyüklüğü gölgelemeyin." alt mesajının verilmesi çok saçma olmuş. diğer taraftan da "gizli mesaj" veya "uzaktan uzağa" değil de doğrudan verilen mesaja bakalım "kadına şiddet uygulayan erkek eşcinseldir." ki bu da çok saçma. gerçek anlamda ve bilimsel olarak "eşcinsel olmak" kişinin hormonal bozukluklara bağlı olarak varolan cinsiyetini taşıyamaması durumudur. ki bu noktada da kadına şiddet uygulayan dingozlarla, seçme hakkı olmayan bu hasta insanları bir kefeye koymuş oluyor, hastalığın sahiplerine hakaret etmiş oluyorsun bir yerde.

yani anlayacağınız, "kadına uygulanan şiddete karşı" dahi bir şeyler yapacak olduğunda erkeğin, erkekliğini okşayacak türden fahişe dehalarımız var elimizde. en süper, en gentleman biziz...