bugün

türk ordusu yerine türkiye ordusu demek gerekir

türk ordusu kavramının türkiye cumhuriyeti devletinin ordusu ile sınırlı bir kavram olmadığını; orta asyadan anadolu coğrafyasına kadar uzanan bir askeri kültürü temsil ettiğini bilmeyen bir zihniyetin ürünü olan dilektir.

orduların çok sayıda mücadele aracı vardır. silahları vardır, istihbarat güçleri vardır, lojistik kabiliyetleri vardır. ancak hepsinden de önemli olan bir silahlı kuvvetlerin psikolojik gücü, motivasyonudur. bu motivasyonu olumlu yönde etkileyecek birçok şey vardır ancak bunların başında da o ordunun tarihi gelir. bir ordunun mensupları tarihlerindeki başarılar, kahramanlıklarla bu motivasyonu elde eder. türkiye demek istediğiniz türk ordusunun başarıları da türk devletlerinin ordularının başarılarıdır, başka orduların değil.

türk ordusuna türkiye ordusu demek türk milletine hakaret etmek, türk ordusuna ise zarar vermekten başka bir şey değildir. "ama ben türk.." diyerek de kendinizi haklı gösteremezsiniz.
türk ordusunun türk devletinin teşkilatlanmasının çekirdeğini oluşturduğu ortada iken(ort asyadan beri) türk ordusuna dsi gibi yaklaşamazsınız.
türk ordusu geçmişi zaferlerle dolu olan, askerlik sanatına birçok katkısı olan bir ordudur. sıradan bir ordu değildir. bu gücün de kaynağı olan milletinden ismini alır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar