bugün

bir tecavüz suçu cezası olarak hadım edilmek

hadım edilme yada iğdiş edilme.
böyle bir ceza sistemi istemek insanı yobaz yapmaz. aklını kullanmayan diplomalı cahillerin tercih edeceği bu tanım hiç yakışık almıyor.

fiili livata olarak ceza kanunumuzda geçen ve kişiye isnad edilen suç sabit olur delillerle ispat edilirse ve bu kişi psikolojik rahatsızlığı için ceza almaz yine aynı suçtan içeri girerse ne olacak?

empati yapamayan ve yaşamış olduğu dünyanın nereye gittiğini görmeyen deve kuşları, başını topraktan çıkarırsa daha objektif düşünebilirler.

bu fiili livata; tüm zorla anal ilişkiler olup, istatistik olarak genelde sübyan yani küçük erkek çocuklara zorla anal seks ile yapılan tecavüz dür.
bu fiili işleyen ve psikolojik rahatsızlığı nedeniyle ceza almayan insan tekrar bu tarz önleyici-cezalandırıcı eylem yapılmadığı (iğdiş-hadım) için, bu cezayı-önlemeyi isteyen insana yobaz diyen diplomalı cahilin çocuğuna-ailesinden birine tecavüz etse ne olur?

aslında devletler; yasalara uyan ve belli bir etik normlarda bir arada yaşama kültürünü-sorumluluğunu bilen, bir ideal ölçüsünde kader birliği yapmış insanları suçtan ve şiddetten steril halde yaşaması için adeta yeni bir yaşam alanları yaratıyor.

cinayet ve tecavüz suçluları, psikolojik rahatsızlıkları sebebi ile cezai ehliyetten muaf ise, toplumdan soyutlanmalı. örn; sokak hayvanlarını yani bir kediyi-köpeği kısırlaştırmak ve hayvan barınaklarında toplamak gibi.

bilmeden-görmeden-anlamadan izmler yada dini doğmalarla hüküm vermeyin.