bugün

darwin i anlattığı için bir öğretmene ceza kesmek

-beşinci sınıf öğrencinin aklını ne diye bulandırıyor- şeklinde karşıt görüşlerle savunulan bir cezadır.

meb'e -rica mektup- kampanyası ile çocukların akıllarının bulanmaması için müfredat gereği -evrim- içeren konularda öğretmene sorulan sorularda, öğretmenin "ensest ilişki" diyerek geçiştirmesi sureti ile kafa karışıklığının önlenmesi önerilebilir.

fakat aklıselim bir öğretmenin, çocuğun -maymundan mı geldik?- sorusunun arkasında ailenin engin bilgisinin yattığını bildiği üzere, çocuğa babasının aptal olduğu gerçeğinin üzerinden evrimin -maymun ve insan- arasında geçen bilimsel bir varsayım olmadığını anlatmasına karşın oluşabilecek cezai durumlar meb tarafından iyi düşünülmelidir.

ya da eğitim cezalarına, evrim ile alakalı engin bilgileri olan ailelerin çocuklarına anlattığı maymun ve insan sürecinin sınıf içi yansımalarında, öğretmenin veliyi çağırarak bu engin bilgilerinden dolayı veliyi tokatlaması sorununa yeni bir cezai sistem getirilmelidir.

görüldüğü üzere bu ülke üzerinde yaşayan çekirdek ailelerin çekirdeklerini çıtlatıp soluğu harun yahya karşısında almalarından dolayı, namaz kılan maymunlar yetiştirip okulda ilim irfan öğretilmesini istiyoruz.

bilim ve din üzerine russell'a kulak verip, cinciliğe öh kaka derken, çocuğa engin bilgimiz ile evrimi anlatıp o çocuğa eğitim yuvalarında "maymundan gelmedik ki biz ehhhe" dedirtiyorsak, o çocukları harun yahyanın yaratılış atlasındaki suni balık yemi ile avlayıp, bu ailelerin elinden almamız gerekmektedir.

gönül ister ki işin altında yatan diğer bilimsel varsayımlar ile konuşup eğitim sistemizdeki rezalet üzerine daha fazla yazalım. bilimsel konularda bu kadar hakim insaların karşısında, radyo parçalayıp parçalar üzerine varsayımlar üretmeye çalışırken, 26.parçanın radyonun son parçası olduğunun bize anlatılması bizi bu düşünceden arındırıyor. anlışılan o ki, çocuklara radyonun 26 parçasınından 1 ve 2 parçaların etkileşimini anlatamayıp, 26.parçanın hangisi olduğu konusunda kesin fikirlere sahip oluyoruz.

edit:

bazı zeki insanlar ise konu ile alakalı olarak, doğruluğu -kanıtlanamamış- bir bilimsel varsayımın anlatılmasının yanlış olduğunu söylerken akabinde dua ederek -ben aptalım- izlenimi yaratmışlardır.

--spoiler--
bir delinin teorisini kabul eden insanlarda sorun vardır. doğruluğu kanıtlanamamış bir teorinin okullarda ders olarak anlatılması ne kadar doğrudur
--spoiler--

tabi darwin'in deli olduğunu söyleyen harun yahya gibi aklıselim insanların suni balık yemleri ile namaz kılanları yakalayıp cennete götürmesi gerekirken, ne diye çocuklara kimya,fizik,biyoloji falan anlatıyorlar ki ?