bugün

40 yaşına kadar dinsiz olmak sünnettir

--spoiler--
1.hz muhammed 12 yaşında hristiyan rahip bahira ile görüştüğünde putlardan nefret ettiğini söylemişti.

2.hz muhammed daha peygamber olmadan önce bile mükemmel bir ahlaka sahipti.o'na el emin diyorlardı.

3.hz.muhammed asla içkili eğlencelere katılmamış ve asla putlara tapmamıştı.

4.hz muhammed 39 yaşından itibaren çevresindeki insanların saçma inanışlarından bunalmış, inzivaya çekilmiş ve yaratılışla ilgili düşüncelere dalmıştı.
--spoiler--

öncelikle şunu söyleyeyim bu entari hiçbir entariyi refere etmiyor. skicem sizin formatınızı. bi eliniz kolunuz rahat dursun. neyse... üstte geçen cümlelerdir mühim olan, yazan-çizen felan değil. nasılsa bunların hepsi aynı şeyleri yazıyor, aynı şeylerden bahsediyor.
her neyse.
diyeceğim o ki, öhm: nerden biliyon yarrraaam?

ulan ellerinde ne yazılı kaynak var ne bişi, atıp atıp tutuyolar mınskim. çok mükemmel ahlaka sahipmiş de bilmem ne... hani cahiliye dönemiydi? hani diri diri kız gömüyorlardı? hani kimin eli kimin cebinde belli değildi?
e demek ki böyle bi dönemde çok da zor değil el-emin olmak? biraz eziksen, vücut ve para bakımından da zayıfsan, ister istemez sana gariban gözüyle bakıp "yok arkadaş, o iyi çocuktur ya" muamelesi yapılacak.

sanki dersin herif melaikeden doğmuş.

içkili eğlenceye katılmamış da pırt pırt, falan filan. dibinde hafiye gezdirdiniz sanki. siktir ordan la.

39 yaşında "uff choq zachma bu ınanchlar yha" demiş gitmiş... iyi hoş. ben de onu diyom işte. o yüzden islam var. kuran var. bi dolu hikaye, mit var.

ayrıca...

--spoiler--
şimdi şöyle bir şey var... planck uzunluğu da mühim burada. öncelikle onu belirteyim.
şimdi bu adama vahiy gelir gelmez kendisi peygamber olmuş neticede. aynı zamanda da müslüman olmuş tabii. işte tam bu anın öncesi sünnete girmezken, bu an ve sonrası sünnete girer. yani vahyin gelişi de buna dahildir. tam o an, vahyin gelişini ihtiva eden anın en küçük birimi sünnetin başladığı andır. ve bu da vahyin geldiği ilk anın ilk anının ilk anı tarzında bir şey olur. ki o an aynı zamanda, peygamberin bırakın peygamber olmayı, müslüman dahi olmadığı andır. çünkü vahiy hem gelmemiş, hem de gelmiş/gelmek üzeredir.

bi sıkıntı var bu noktada ipneler. hadi neyse... inanın inanın tamam sorun yok. korkmayın. cennete gidersiniz tamam. ne heyecan yaptınız yav.
--spoiler--

burda yazanı kuantuma bağlayanlar: bağlamayın. saçmalar, rezil olursunuz.