bugün

özel okullarda okuyan zengin veletleri

bir üniversite zaten paralı olduğu için "özel"dir. yani zaten parası olmayan ve çok başarılı olamayan insanların hiçbir şekilde okuyamayacağı üniversitelerdir.

özetle yer işgal etmez, yer açarlar burslu öğrenciler için. zira onların burs almalarına olanak tanır bu üniversiteler. paralı okuyanlar olmasaydı o üniversiteler olmazdı, dolayısıyla burs verdikleri öğrenciler de.

imkanları da devlet üniversitelerinin çok çok üstündedir. alanlarında en iyi eğitim kadrosuna sahip olmak adına tonlarca para dökerler özel üniversiteler ve bunun karşılığında sizi alanlarının en iyilerinin yetiştirmesini sağlarlar. sadece eğitim kadrosu açısından değil, bölümünüzün gerektirdiği her türlü araç-gereci de okullar sağlar. ayrıca sosyal olanakları daha geniştir. yani kaliteli eğitim almak için paralarını harcıyordur bu üniversitelerde okuyan, maddi durumu orta üstü ve iyi olan gençler.

ayrıca şehir dışındaki devlet üniversitelerinde okumak yerine de tercih edilmiş olabilir. zira ev, yurt,...vs. masrafları ve aileden uzak olma ihtimalleri göze alındığında; eğer durumu elveriyorsa aradaki açığı* kapatmaya; özel okulda okumak çok daha mantıklıdır.

sanıldığı gibi aptal da değillerdir ayrıca. devlet okulunda aynı bölümü okuyan arkadaşlarına yardım bile ederler yeri geldiğinde, o derece. hepsi pırıl pırıl gençlerdir. şımarık olanları vardır elbette, ama en az devlet okullarındaki öğrenciler kadar zekidirler. sadece öss'yi hayat-memat meselesi haline getirip kendilerini yememişlerdir sınava hazırlık sürecinde.

ayrıca sırf çocukları okusun, meslek sahibi olsun, kendisini ezdirmesin, kimseye muhtaç olmasın diye varını yoğunu satan, hatta belki kredi çekip ödemeye çalışan, çabalayan ailelerin de çocukları vardır bu okullarda.

hayatı da çok iyi bilirler. çünkü çok çeşitli insan vardır bu okullarda. hem durumu iyi olmayan burslusu, hem durumu iyi olup burslusu, hem durumu kötü olup bahsettiğim gibi ailesinin borç-harç okuttuğu, hem orta hallisi, hem de çok zengini vardır. tüm uçları görüp tanıma şansları vardır. yaşamasalar bile anlayabilirler, hatta belki destek bile olabilirler.
yani aslında hayat denilen şeyi bilmeyenler, herkesi aynı sananlardır.