bugün

türklerden önce kürtler vardı

acı bir gülüşe neden olan önerme.
acaba millet olma kriterlerini bilmeyen, tarih ile dedikoduyu arıyamayan bir insan ne kadar acınası bir halde olduğunu nasıl bilebilir?

ilk okul mezunu bir insanın sorabileceği soruyu sorsam?
tarihteki ilk kürt yazıtları,
ilk kürt parası,
dil,
devlet hangisi desem ne gösterirler?

ilk yazıyı bulan sümerlerde kaç tane kürtçe kelime vardı?

tarihte mimari bir stilmi yarattınız?

medeniyet tarihindeki eserleriniz hangisi?

şimdiki yunanlıların antik yunana sahip çıkmaları bile sanat tarihi ve tarihçileri-akademisyenleri güldürürken hangi donelerle böyle bir sav hazırlıyorsunuz.

dil bakımından yerel-özgün bir lehçe bile sayılamayacak kadar arap-fars-türkçe cocktaili olan konuşmayı lehçe uyumu bile yokken kalkıp dil olarak lanse etmek bilgisizliktir.

kültür-medeniyet yaratmak için bir arada yaşama sanatının tepe noktasına(devlet) ulaşmanız lazım. millet olmak ve kültür-medeniyet ile tarih sahnesinde devamlılık arz etmelisiniz.

alaturka deyimi bu topraklardan çıkmıştır. sizler türklerden önce bir millet-medeniyet-devlet-kültür iseniz neden alakürdi diye bir deyimi dünyaya sunmadınız?

medeniyetlerin geçiş noktası olan bir coğrafyada ve günümüz enerji koridorunda tarih boyunca bazı kabile kültüründeki topluluklar piyon olarak kullanılmıştır. size yamanan bu millet elbisesi 2 beden büyük geliyor. komik görünüyorsunuz.
güncel Önemli Başlıklar