bugün

ondokuz mayıs üniversitesi

4. yılını yaşadığım üniversite yaşantımın son 2 senesini geçirdiğim ve iyimser tahminle 1.5 sene daha buralarda sürüneceğim öğrencisi olmaktan çokta gurur falan duymadığım üniversite.*
şimdi başladık madem yazmaya devam edelim.
kağıt üzerinde Tıp, Mühendislik, Diş Hekimliği, Fen Edebiyat, Ziraat, ilahiyat, eğitim, iktisadi ve idari Bilimler, Veteriner ve Hukuk Fakülteleri öğrenci almaktadır ayrıca yeni 1-2 fakülte kurma çalışmaları devam etmektedir.

kağıt üzerinde dedim çünkü omü'de herşey tıp fakültesinin etrafında dönmektedir birazda güçlü kadrosu olması ve şimdilik ayrı bir kampüsü olması sebebiyle eğitim fakültesi iyidir.

şöyle anlatayım tıpa milyonluk laboratuarlar kurulur araştırmalar yapılır ama mühendislik fakültesine malzeme laboratuarı kurulurken 40 takla atarlar çok masraflı falan filan diye.

birde ortamına gelelim okulun kampüsü iyidir devasadır alt tarafımız deniz kampüsümüz ormanların içinde dağdadır. çoğu fakülte birbirinden kopuk olduğundan çok iyi bir öğrenci ortamı söylenemez ama arkadaş çevreniz iyiyse samsun'da aradığınız herşey bulunur. özellikle kurupelitteki eğitim fakültesinde ağır bir cemaat yapılanması mevcuttur nerdeyse tüm bayanlar kapalıdır kantinine girince rahatsız olursunuz o derece. aksine atakum eğitim fakültesi ise okulun en rahat yerlerinden biridir.

Samsun'a kesinlikle mühendislik okumak için gelmeyin pişman olursunuz hiçbir bölümü yeterli değildir.*
okulun saçma bir not sistemi vardır dersleri geçmek için 60 sınırı gerekir buda çoğu zaman imkansızdır.

görsel