bugün

gerçek müzisyenler yavaş yavaş kendi kabuğuna çekilince veya rahmetli olunca geriye ne müzik kaldı,ne müzisyen ne de şarkıcı.
ne yazık ki yeni nesil barış manço,cem karaca şarkıları ile büyümüyor,bilmiyor. müzik kanallarında ki soytarıları dinliyorlar.
bütün şarkılarını ezberliyorlar,hayranlık duyuyolar,onlara özeniyorlar.
abuk subuk pop takımını izleyeceğine müzksiz büyüsün daha iyi.
müzik yapanların adam olmamasından kaynaklı durumdur. ulan ajdar diye bir tip çıkmış, şarkıcı ünvanını taşıyor adam. suç yeni neslin mi? ajdar sadece başlıca bir örnek, onun gibi sürüsüne dolu.
sözlükten de anlaşılabilecek durumdur. bizde kötüyü meşhur kılma gibi bi durum var. ajdarla dalga geçmenin ona prim yaptırdığının farkında olmayan bi nesil. sabaht akkiraz, cihat aşkın, baki kemancı erkan oğur bir sürü müzik adamı var ülkemizde. ama biz soytarı bi milletiz, soytarılık yapıyoruz.
müziksiz yetişen insanlar, hayal gücü ve yaratılıcıktan yoksun yetişir.
murat boz, demet akalın, çarliston biber dinleyen gençliktir efendim.

(bkz: zeki müren)
(bkz: müzeyyen senar)
yeni nesilin müzik kültürünün olmaması ve saçma sapan müzikler dinleyerek, hatta onlara özenerek yaşam tarzlarını o yönde saçma belirlemesidir.

(bkz: one direction) bune lan!

benim barış manço'm, cem karaca'm, zülfü livaneli'm, müzeyyen senar'ım gibi şarkıcılarla büyümek ayrı bir zevktir. tamam bizde r&b, hiphop, folk metal falan dinliyoruz ama kültürümüzdeki şarkı ve sanatçılarla büyüdüğümüz için daha çok müzik kültürümüz var.
aklıma nietzschenin "müziksiz hayat hatadır." özdeyişini getiren durumdur.
böyle bir durum söz konusu değildir. isteyen herkes kaliteli müziğe ulaşabilir. sanki 70lerde şu an kimsenin hatırlamadığı abuk subuk şarkılar yapılmıyordu, bi barış manço bi cem karaca... hadi diyelim çok kaliteliydi o zamanlar, lan sanki siz 68 kuşağısınız! hepiniz 90ların ürünüsünüz!

90larda da bi sezen aksu, bi sertab erener vardı sanki amk! doktor erol bey vardı lan, ötesi var mı!

ama insan bu, isterse her şeye ulaşabilir. şimdi one direction, justin bieber varmış. sizin çocukluğunuzda daback street boys, spice girls vardı!

bu yüzden yeni nesle mal gözüyle bakıp, onların farklı bir çağda, farklı bir dünyada doğup büyüdüğünü ve bizden -tıpkı bizim eskilerden farklı olduğumuz gibi- farklı olacağını anlamayanlara buradan sadece

- ay götüm!

demek istiyorum.
Mustafa Ceceli,Demet Akalın dinlemeye devam ettikçe bu toplumda müzik kavramı gelişmez. Tamam isteyen istediğini dinlemekte özgür ama kulak var bide. Fıstık gibi Teoman var. Müzik duyguların dışa vurumudur daha ne olsun.
Müzik hayatımızın neden bu kadar yoksullaştığının sebebi şarkı nedir, müzik nedir? bilmeyenlerdir. memlekette ne bir şarkıcı var, ne de şarkı. Bu kadar kötü şarkıların ve 'şarkıcıyız' diye ortalarda albüm yapılan bir zamanda, ismail yk dinleyen bir gencin varlığını elbette yadırgamıyorum, çünkü onun önüne o konuluyor. sonuç ortada. eskiler bu bakımdan biraz şanslı, çok iyi değerler vardı gerçi hala var ama adlarını blen yok.
müzik ile şovun karışması ile günümüzde gerçek müzisyenlerin ve gerçek müziğin olmamasıdır.
evet bizim zamanımızda da abuk sabuk işler yapanlar vardı ancak onlar sayıca çok azdı ve bu kadar popüler olmuyordu.
rolling stonestan nefret edenler onu popüler müzik kültürüne yenik düşmekle suçlardı. madonna yine aynı şekilde pop müzik saçmalığına kurban edilenlerdi. kısaca söylemek gerekirse o devirlerde müziği yozlaştırmak pop müzikle anılırdı. günümüzde ise durum biraz farklı. şov ve garip hareketler ile popülerlik tanımlanır oldu. belki de anlam farklılığı müziğe etkisini göstermiştir.

bir justin bieberi, gangam style, lady gaga 20 yıl sonra hatırlanır mı bilinmez. bu arada cidden one direction nedir?

edit;imla
sadece türkiyede değil tüm dünyada var olan sorundur.

neticede nota sayısı 7 tane.müzik, yapıla yapıla tüketildi. insanoğlu güzel melodi bulmakta zorlanıyor artık.

ki bence bu da kıyamet alametidir.

mayalara sempati duymuyor değilim.

ama yine de 21 aralık'ı bekliyorum.
doğru tespittir. büyürken demet akalın, murat boz hatta justin bieber dinleyen ve dinletilen gençlerdir.
biz de metal dinleyerek büyüdük sandık ki tek müzik buydu. hayatımız marduk, iron maden, sepultura gidecek ti. hayır, şimdi launchta dinlenir tribal veya houseda. downtempoda dinliyoruz, jazzıda unutmuyoruz. mazhar alansonuda biliyoruz, eskilere gidip krampta dinliyoruz.
sadece yetişme sürecinde kaliteli müzik dinlemeyecek olabilirler.
ama ileride de böyle gideceği kesin değildir. otuz yaşında apaçi müzikleri dinleyenler de var şimdi, onları da unutmamak lazım...
herşey kafada bitiyor.
kendilerinin birtakım çıkarları için insanlığın gelişmesini ve insanlığın gücünün keşfedilmesini istemeyen insanların işidir. bu insanlar, bütün işlerini paranın kölesi olmuş kişilere kolayca yaptırabilirler. karşılıklı fayda sağlama ile büyük bir zincir oluşturmuş durumdadırlar ve sanal, gerçek her yeri işgal etmiş durumdadırlar. insan ancak düşünerek kurtulabilir bu durumdan ve tabi erken teşhis önemlidir.
Yanlış bir yargıdır. Yeni nesilde birçok iyi sanatçı vardır yani iki üç kişiye bakarak yada sırf sizin dinlediğiniz müziği dinlemedikleri için böyle bir şey söylemek yanlıştır.