bugün

filozof dediğimiz geleceği gören ve geleceğe etki etmek isteyen cadılar tarafından ortaya atılmış kavramlar bütünüdür. komünizmdi, anarşizmdi, marksizmdi, liberalizm, vandalizm, ya da izmle biten her türlü kavram, insanların kafasını karıştırmak ve bugünkü hayatı bu kavramları sorgulayarak ve kovalayarak geçirmemizi sağlamak için ortaya atılmıştır cadılar tarafından.
politik psikoloji ve politik sosyolojinin yanında uludag üniversitesi kamu yönetimi bölümünde secmeli ders olarak verilir.genel itibarı ile siyasi düşünceler tarihi eksenli işlenir ders..*
(bkz: adam smith)
(bkz: karl marx)
halk dilinde.

yalan, dolan, yıkama, yağlama, pompa, kışkırtma, ağlama, sızlama..
Siyasetin problemlerini siyasi sistemleri, siyasal hayvanlar olarak tanımlanan insanların belli bir siyasi sistem içindeki davranışlarını felsefeye özgü yöntemlerle ele alan felsefe dalı, daha çok normatif bir nitelik arzeden kavramsal araştırma türü; felsefenin, siyasi yaşamı konu alan, özellikle de devletin özü, kaynağı ve değerini araştıran dalı. dikkatlerini daha çok ne olması gerektiği üzerinde toplamışlardır.
siyasi modeli değil de, siyasi modelin nasıl olması gerektiğini ve en ideal modelin nasıl sağlanabileceğini sorgulayan felsefe dalıdır. bu tip çalışmaların karşılaştığı temel problemlerden en önemlileri ise ''kim yönetmeli?, ''kimlerin yönetmeye hakkı var?'', ''meşruiyet nasıl sağlanacak?'' gibi üzerine bir çok düşünürün (en bilinenleri; (bkz: sokrates) (bkz: aristo) (bkz: farabi)) kuramlar türettiği, sorulardır.
ygs 2012'de 1 soru çıkacak sosyal bilgiler konusudur.
Hayatın içini boşaltırken, kafanızı gereksiz doldurur.
ideal yönetim biçimini araştıran felsefe ekolü.
ideal yönetim biçimini araştırır:

En temel idealar:

1.sosyalizm:devlette herkes eşit olmalı
2.liberalizm:(liberty) özgürlüten gelir.Devlet sadece güvenlik ve adaletle ilgilenmeli,geri kalan ekoomi ve yaşayış özgür olmalı.
3.sosyal demokrasi: kişilerin haklarına bağlı bir yönetim anlayışdır. Ekonomik dağılım hak doğrultusunda eşit olarak dağıtılmalı anlayışına dayanır.
(bkz: aristoteles)
devlet nedir, devleti kim yönetmelidir, hangi ideoloji yada yönetim şekli daha iyidir gibi sorulara yanıt vermeye çalışan bir felsefe hödüsüdür kesinlikle şüphesiz..
güncel Önemli Başlıklar