bugün

kadın erkek eşitliği yoktur, kadın erkek fırsat eşitliği vardır.
kadın erkek nerde eşit olacaktır ki, evdemi dışarda mı yatakta mı işte mi
üstün olduğu ve geri kaldığı yerler vardır sadece.
kadınlığı sadece analık ve şevkatle sınırlı sanan yazar söylemi.
kadın erkek eşitliği yoktur efendim ne olursa olsun sonuçta kadınmısın eksik eteksin sen şeklinde bir muamele görürsün.
kadın erkek eşitliği yoktur, kadın doğurabilme özelliğiyle zaten erkeğe fark atmaktadır. erkek sadece bir aracıdır. günümüz teknolojisiyle olmasa da olur.
Kadının bütün tarih boyunca erkekten üstün olduğu iddaası(!) doğru değildir hatta yıllar önce toplumun anaerkil düzene sahip olduğu hakkında iddalar bile mevcuttur.

(bkz: Friedrich Engels)
kadın ve erkek eşittir ancak erkek biraz daha eşittir.
aptal insan söylemi.

alınmayacaktır sanırım yazar. zaten kendini nasıl gördüğünü aşağı yukarı anlatmış. kendisine kendisi konusunda sonsuz katılıyorum.

öğretilmişliklerle sınırlı kalmış, kafasını kabuğundan dışarı çıkarmaya üşenmiş ya da korkmuş ya da kapasitesi dışarıyı algılamaya yetmemiş bir kadının diğer bütün kadınları kendi gibi sanması yanılgısıyla zırvalamış olduğu cümle de diyebiliriz.

baktım baya da iyi oy almış. muhafazakarlık diz boyu zaten ülkede. ne de olsa ataerkillik kültürümüz bizim di mi?

düşünceyi savunurken kullanılan argümanlar da ayrı güzel. erkekte bekaret yok kadında var neden ha neden? tanrı öyle uygun görmüş. (kime ne anlatıyorum) bekaretin fiziksel olarak var olma nedenini bir kere açıp okudu mu acaba bunu yazan kişi. bilim diyorum. çok şey istiyorum biliyorum.

bir de kadını klasik türk kadını zihniyetine hapsetmiş. kutsal konuma koymuş, biz kutsalız bize vurmayın tamam mı? bir de arada halimizi hatrımızı sorun yeter diyor. neden çünkü anneyiz, şefkatliyiz.

merhaba uzaylı bize zarar verme geri zekalıyız ama dostuz.

harbiden kimler kimler yazar oluyor. ne işiniz var buralarda bir de onu anlasam.
eşitlik kavramında eşitliğin her iki tarafıda eşit olmalı diye bir tanım var ise kadın erkek gerçekten eşit değildir.amma !
doğruluğu bulunan önermedir.
şöyle ki, en basit yoldan gidersek ayakta işeme yeteneğine sahip erkeklerle kadınlar arasında nasıl bir eşitlik vardır? bence yoktur.
bir kadın kamyon tekerleğine işemenin hazzını yaşamamıştır çok sıkışınca!
(bkz: ayakta işede gel)
editçiş: sözlükteki hatunlar ayakta işeyebiliyorlarmış!
tanım: kadın erkek eşitliğinin var olmadığının iddiasıdır. * *
söz konusu iddia zaten demokratik toplumlarda yıllar önce ön görülmüş ve "pozitif ayrımcılık" denen bir kavram ortaya çıkmıştır. yaradılış konusuna gelir isek, insanlık tarihinde son 6000 yıla kadar ana erkil toplumun egemen olduğu bir dünya düzeninden bahseder uzmanlar. 'yaradılış' olgusuna sadece fizyolojik ve anatomik açıdan bakamamamız gerektiğini woman's evolution da evelyn reed çok güzel açıklamıştır.
eşitlik, tam anlamıyla denk olmaktır. evet bu anlamda kadın erkek eşit değildir. en basitinden fiziki olarak fakat bu demek değildir ki erkek kadından üstündür. istenen arzu edilen her zaman adalettir, her şeyden önce kadında erkekte insandır. üstün olanı sorgulamak yerine adaleti sağlamak adına çaba gösterilmelidir.
http://www.incicaps.com/r...er/gel-bi-dk-konuscaz.jpg
kadınlar bu durumu kabullendiği sürece olmaması gayet normaldir.
kadın ve erkek farklı yaratıldı diye her alanda eşit değildir erkek daha üstündür diyemezsin.Kadın ve erkek sosyal anlamda eşittir efendim erkeğe sunulan her hak kadına da aynen sunulmalıdır.Evet erkek içiyor,sıçıyor yatıp kalkıyor diye bir kadın yapmamalıdır ama bu yapamayacağı için değildir kendisine yakışmadığı içindir.Çünkü kadında anne güdüleri vardır ve bir babadan daha duyarlıdır.kaldı ki erkeğin yaptığı davranışları onaylayan bir insanın akıl sağlığı yerinde olmasa gerek.
kadın ve erkek evet eşit değildir ancak bu eşitsizlik fiziksel anlamda olan eşitsizliktir,bu da büyük olasılıkla kız çocuklarının daha narin yetiştirilmesi ile doğru orantılıdır.istisnai durumlar dışında kimse kızına,kas yap spora başla vücut yap demez ya da bir şey taşınacaksa önce erkeğe söylenir evsel durumlarda kızların öne sürüldüğü gibi,ağır işlerde erkek çocuğunun görevi gibi benimsetilir.

not:anlatım bozuklukları ve yazım hatalarından dolayı kusura bakmayın bu saatte anlatım bu kadar da anlama nasıl bilemiyorum.
bunu bir kadının söylüyor olması, kadın hakları hakkındaki mücadelemizde daha yolun çok başında olduğumuzu gösterir. çok üzüldüğümü, çok kızdığımı belirtmek isterim sözlük. heyhat.
(bkz: kadın erkek eşitliği yoktur az vodka vardır) *
Hem cinsim olduğu halde entyresini şaşkınlıkla ve hatta bir kaç cümlesinden sonra okumaya devam etmeye gerek bile görmediğim erkekler tarafından itilip kakılmaya mahkum birinin en ezik görüşüdür .
Her insan özeldir, tıpatıp benzeri yoktur. Dolayısıyla kadın erkek eşitliği diye bir kavram olamaz. her bireyin, hatta her canlının üstün ya da eksik olduğu noktalar vardır. Bazı durumlarda kadın üstün, bazı durumlarda erkek üstün olabilir. Zaten doğa bu dengelerle var olur.
entrynin devamını okuduğunuzda hem cinslerininde kendisi gibi araba kullanmayı bilmediğini düşünen bunuda çok büyük marifet sayıp gözünde büyüten vay anasını dedirticek bir zihniyete sahip birisidir diyebilirsiniz .
eşitlik kavramına hangi açıdan baktığımızla alakalı olarak değişecek olan yargıdır. kadın ve erkek hukuki açıdan eşittir evet ama peki ya sosyolojik açıdan? kadın ve erkeğin toplum içinde eşit olduğunu her kim savunursa aklından şüphe ederim. türkiye de yaşıyoruz beyler bayanlar, kadınlarla erkeklerin eşit olduklarını savunmadan önce bir düşünün derim.
insanı insan olarak değerlendirmediğimiz sürece çok kullanırız bu cümleyi ''Hopp burası Türkiye böyle zihniyetler çok alışmalısın buna'' Gülmekle acımak arası gittim geldim.
(bkz: 21 yy da tartışılabilecek alternatif konular)
kadın erkek eşitliği yoktur. bu söylem feminist dullar tarafından yandaş toplamak için uydurulmuştur.

(bkz: komünistlik para feministlik koca buluncaya kadar)
kadınların (aslında) hoşnut olduğu durumdur.