bugün

2012 eurovision şarkı yarışması

efendim ilk yarı finalle ilgili yorum ve tahminlerimi yapmıştım, genel olarak herşey beklediğim gibi seyretti. şuradan görebilirsiniz: (#15559911)

ikinci yarı final daha sürprizli olmaya aday bence. buyurun önce ülke ülke yorumlarım:

sırbistan: şarkının soundu çok hoşuma gidiyor. benzemese de aklıma game of thrones'u getiriyor nedense. zeljko'nun da seveni çok. nije ljubav stvar ne kadar sevilmiş, göreceğiz.

makedonya: crno i belo oldukça güzel bence ancak solistin yorumundan hoşlanmadım hiç. sahneleri de zayıf.

hollanda: you and me bu yılki favorilerimden. ama çok şanslı olduğunu düşünmüyorum. yine de ben mutlu olarak dinlemeye devam edeceğim önümüzdeki yıllarda.

malta: kurt calleja acayip sempatik bir adam. sahnede pozitif elektrik saçıyor. ama this is the night vasat bir şarkı.

belarus: kötü kostümler, kötü şarkı, we are the heroes şarkıda geçtiği gibi bir winner değil.

portekiz: portekiz dikkat çekmeyen, geri planda kalan şarkıların ülkesi. pek şarkılarını hatırlamam bile. ama vida minha'yı oldukça beğendim. solist de hoş, sesi de. müzik sessiz gemi'yi hatırlattı, nakaratta "çok seneler geçti, çok seneler geçti" diye başlayıp gidecekmiş gibi hissettim.

ukrayna: bence çok sıradan ve gereksiz bir şarkı olmuş be my guest. solist ablanın tepinirken zıplayan göğüsleri bir hatun olarak benim bile dikkatimi çekti ama ne kadar oy alır bilmem.

bulgaristan: love unlimited'in sözleri leyla ile mecnun'da yaptıkları eurovision şarkısı gibi. solistin sesi çok kulak tırmalayıcı.

slovenya: verjamem'de pek bir numara yok ama kızın sesi çok güçlü.

hırvatistan: şarkıları nebo'da pek etkileyici bir şey yok. solist elindeki zincirimsi şeyle dansçıları mı kırbaçlayacak diye düşünmedim değil.

isveç: geldik yılın en overrated şarkısına. euphoria bence tırt bir şarkı, loreen'in dans diye yaptığı hareketler komik, ayrıca o loş ışıkta saçının kırıklarını saymak zorunda mıyım?

gürcistan: bunlar i'm a joker'la finale kalsın ben eurovision'u bırakırım. ehe. you're a joke dostum.

türkiye: can bonomo açıklandığında "ne alaka, nereden çıktı" diyenlerdenim. ancak love me back'i tanıttığı akşam inandım kendisine de şarkıya da. çok başarılı bir iş, sahne şovları da güzel olmuş, ilk 5 bekliyorum.

estonya: bu şarkının sözlerini anlamıyorum. ama kalbime dokunuyor, sezen aksu dinler gibi etkileniyorum. kuula dinle demekmiş bu arada.

slovakya: eurovision'da olacaksa adam gibi gerçek rock parçaları olsun, don't close your eyes gibi çakma olanlar değil. ayrıca biri o soliste kurt cobain olamayacağını söylesin.

norveç: bu şarkı bana bir yeriyle tik tok'u nakaratıyla da bir çok kişiye olduğu gibi born this way'i hatırlatıyor. stay, iyi bir şovla sunulacak gibi.

bosna hersek: korake ti znam beni etkilemedi. net.

litvanya: love is blind çok güzel bir şarkı bence ama o sahne şovu hiç olmamış sanki.

tahminlere gelirsek;
norveç, türkiye, isveç, malta, sırbistan, slovenya, estonya, hırvatistan, bosna hersek, slovakya çıkar. bosna ya da hırvatistan yerine makedonya da çıkabilir. belki bir de hollanda. bu nasıl bir tahmin bilemedim. ilk yarı final çok daha kolaydı.

ben portekiz, hollanda ve litvanya'yı finalde görmeyi isterim.

edit: makedonya yazacağıma ukrayna yazmışım, düzelttim.