bugün
- ülkemde başı açık kadın istemiyorum13
- faiz yemenin wow haram olması9
- piyasadaki en adam gibi sigaranın rothmans olması10
- masklavinin bu aralar çok gergin olması32
- 80 yaşında olmak9
- vampirov'a sorular17
- sözlüğün 18 yaş altına hitap etmesi8
- küresel nerde yahu9
- müge anlı mı esra erol mu8
- eski bir anı hatırlamak16
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir15
- muhalifler neye muhalifler18
- 9 yaşındaki felçli çocuğa yoğun bakımda tecavüz24
- akp belediyelerinin hiç yolsuzluk yapmaması25
- cin görünce yapılması gerekenler18
- ölüm10
- bunlar çürük bunlar sürtük diyen cumhurbaşkanı21
- mühendis erkekler16
- atatürk'ün diktatör ve eşcinsel olarak anılması11
- 2 yaşındaki bebek öldüresiye dövüldü20
- gelmiş geçmiş en güzel türk kadın oyuncu12
- anın görüntüsü8
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri20
- ekrem imamoğlu36
- tayyip erdoğanın türkiyeyi fetöden kurtarması23
- 1 mayıs işçi bayramı25
- bir erkeğe alınacak en güzel hediye15
- 40 yaş civarında hiç evlenmemiş erkek10
- reis dünya lideridir10
- cumhurbaşkanlığı yolunda kaç chp'li telef olacak18
- bir ilişkinin kısa sürme sebebi10
- karınız istese sözlüğü bırakır mısınız8
- putin doğalgazı kesince karanlıkta kalan avrupa9
- yazarların ruh hali9
- menzil şeyhinin çakarlı aracı20
- 1 115 000 tl lik restoran hesabı8
- aykolik'in eski sevgilisinden şok açıklamalar9
- 22 cm penise sakso çekmek9
- akepeye oy verenlerin tipleri29
- yobazlar ve gericilerdeki pakistan hayranlığı28
- pazardan ne alsam9
- hayvanseverlik adı altında insan düşmanlığı yapmak13
- mahmud abbas8
- iyi giyinen kadınlar15
- akp için 3 kelime yakıştır10
- kedi besleyen kızların ortak özellikleri13
- filistini destekleyen yahudi delege11
- gulmekicinyaratilmis10

entry'ler (190)
Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
Yardımcı olabilir mi?
Yardımcı olabilir mi?
kırmızı pazartesi- gabriel garcia marquez
Spoiller
yazar hiç bir zaman Santiago'yu suçlamaz ya da onun masum olduğunu söylemez. kitabın başında santiago'nun gayet tabi Angela'yı bekaretini alabilecek ve dönüp arkasına bakmayacak potansiyelini görürüz ama kimse kitabı bitirdiğinde santiago'ya toz kondurmaz hatta yas bile tutar. onun masum olduğunu bilirler. neden? çünkü; marquez imgeleriyle her şeyi söylemiştir. ölüm sahnesinde bir melek gibi tasfir edilir santiago katiller ise kana susamış birer canavar gibi ( mesela). hoştur.
Spoiller
yazar hiç bir zaman Santiago'yu suçlamaz ya da onun masum olduğunu söylemez. kitabın başında santiago'nun gayet tabi Angela'yı bekaretini alabilecek ve dönüp arkasına bakmayacak potansiyelini görürüz ama kimse kitabı bitirdiğinde santiago'ya toz kondurmaz hatta yas bile tutar. onun masum olduğunu bilirler. neden? çünkü; marquez imgeleriyle her şeyi söylemiştir. ölüm sahnesinde bir melek gibi tasfir edilir santiago katiller ise kana susamış birer canavar gibi ( mesela). hoştur.
aşkın nasıl başladığı belli değil, bitişi de muammadır.
görsel
Anın görüntüsü, ünye otagarındayım ve ilginç olan ünyenin hiç eksiği yokmuş gibi otogarın içini kırıp süs havuzu yapmışlar. Küçücük ünyenin en büyük eksiği otogardaki süs havuzuydu ve belediye bunu gözden kaçırmamış.
Anın görüntüsü, ünye otagarındayım ve ilginç olan ünyenin hiç eksiği yokmuş gibi otogarın içini kırıp süs havuzu yapmışlar. Küçücük ünyenin en büyük eksiği otogardaki süs havuzuydu ve belediye bunu gözden kaçırmamış.
Anatomi sınavına çalışırken küçük b ve küçük d harflerini karıştırmaya başladım.
Kendi kendini ağlatmasıda mümkündür.
Bahçe duvarından aştım
Bahçe duvarından aştım
Sarmaşık güllere dolaştım
Öptüm sevdiğim helaleştim
Öptüm sevdiğim helaleştım
Yanıyorum, yanıyorum, yanıyorum hele
Mail oldum gonca güle.......
Bahçe duvarından aştım
Sarmaşık güllere dolaştım
Öptüm sevdiğim helaleştim
Öptüm sevdiğim helaleştım
Yanıyorum, yanıyorum, yanıyorum hele
Mail oldum gonca güle.......
Kafalarını telefondan kaldırmayanlar.
Uyumak çözüm felan değildir depresyondaki insan kendini dış dünyadan soyutladığı için uyur ve depresyonda olup güzel rüya görende olmaz. iletişim kurmak evden çıkmak ne kadar zor gelsede rahatlatıcı şeylerdir. Eğer derdini anlatabildiğin aklı başında biri varsa kendi kendine verilen teselli yerine başkasından alınan iyi bir tesellinim yardımı çok büyük oluyor.
Doktora gitmek tek başına bir işe yaramaz yani ilaç verip bir ay sonra gel diyolar. Rahatlamak için ilaç iyi gelebiliyor ama sorunu çözmüyor içtiğin sürece uyuşuk bir mutluluk veriyor sonra her şey bitti sanıyosun ama aynı şeyleri yeniden yaşayabilir veya kötüleriyle de karşılaşabilirsin. daha çok problemin kendiyle ilgilenilmeli, açtığı sorunlarla değil. bunun için en güzeli terapi senin durumuna objektif bir şekilde bakan biri olmalısı. Bu da genelde psikolok oluyor. Develet hastahanelerindekiler ileri vakalarla uğraşıyorlar genelde, özel de senin cebine bakıyor. Sonunda Bazı kişiler yine kendi kendine kalıyor. Sıkıntılı ve zor bir durum.
Bir sona bağlamam gerekirse işin özü dinç kalmaya çalışmak.
Doktora gitmek tek başına bir işe yaramaz yani ilaç verip bir ay sonra gel diyolar. Rahatlamak için ilaç iyi gelebiliyor ama sorunu çözmüyor içtiğin sürece uyuşuk bir mutluluk veriyor sonra her şey bitti sanıyosun ama aynı şeyleri yeniden yaşayabilir veya kötüleriyle de karşılaşabilirsin. daha çok problemin kendiyle ilgilenilmeli, açtığı sorunlarla değil. bunun için en güzeli terapi senin durumuna objektif bir şekilde bakan biri olmalısı. Bu da genelde psikolok oluyor. Develet hastahanelerindekiler ileri vakalarla uğraşıyorlar genelde, özel de senin cebine bakıyor. Sonunda Bazı kişiler yine kendi kendine kalıyor. Sıkıntılı ve zor bir durum.
Bir sona bağlamam gerekirse işin özü dinç kalmaya çalışmak.
Kitap okumayı bilmeyen film izlemeyi de bilmez.
Azkaban tutsağı. Ahhh ahh srius black. birde harry patronus büyüsü yaparken ana babasını düşünmüyor dursleyler'in evinde ona gelen hogwarts mektubunu düşünüyor o evden kurtulmanın mutluluğuyla yapıyor patronus büyüyüsünü .(Gıcığıma giden kitap film uyuşmazlıklarındandır belirtmek istedim.)
Thorin Meşekalkan öldü len. o kadar uğraştı krallığı için, kral olamadan öldü. Kili ve fili'de öldü. filmde çok dramatik bi şekilde öldüler (Kitapta çok kısa anlatılıyor yani dayılarına siper olarak öldüler gibi bir şey deniliyor sadece). Hastalanıp geride kalan vardı sanki.
Hem filmde dikkate değer daha güzel şeyler, güzel duygular vardı izlemeye değer. Lord of the rings'i sevdiyseniz kesin izlemeye değer.
Hem filmde dikkate değer daha güzel şeyler, güzel duygular vardı izlemeye değer. Lord of the rings'i sevdiyseniz kesin izlemeye değer.
Hala benden bi halt olmuş değil.
Bi aralar kendimi bi b*k yapmışım sanıyordum, bi b*k yapmadığımı anlamam uzunn sürmedi. Başa döndük iyi mi.
Bi aralar kendimi bi b*k yapmışım sanıyordum, bi b*k yapmadığımı anlamam uzunn sürmedi. Başa döndük iyi mi.
Birde ezilip suyu çıkanlar var ama fark edilmiyolar.
Hiç anlamadım, hiç sevemedim, hiç cesaret edemedim, hiç kendim olamadım, niçin üzüldüm bilmedim hiçbir şeyin peşinden koşmadım. Değersiz geldim, değersiz gidiyorum.
Yabancı kitapsa çevirmenine bakılır.
görsel
Bizim uçağı çıkartıyorlar.
Benim çektiğimde gözükmüyo ama az ilerde kahvedeki bütün amcalar toplanmış heyacanla izliyorlar. Eee böyle film trabzon'da bi daha ne zaman vizyona girer.
imdb puanı: 8.5
Bizim uçağı çıkartıyorlar.
Benim çektiğimde gözükmüyo ama az ilerde kahvedeki bütün amcalar toplanmış heyacanla izliyorlar. Eee böyle film trabzon'da bi daha ne zaman vizyona girer.
imdb puanı: 8.5
Aya benzer yüreğim
E doğal olarak takipteyim
Ah şu kaderi çözersem eğer
Bekle geliyorum aşkım.
Bundan öncede tarkan - kuzu kuzu' yu dinledim.
E doğal olarak takipteyim
Ah şu kaderi çözersem eğer
Bekle geliyorum aşkım.
Bundan öncede tarkan - kuzu kuzu' yu dinledim.
Konstantin dimitriyeviç levin - anna kakarenina
Atticus finch, boo radley - bülbülü öldürmek
Gandalf, aragorn - lord of the rings.
Werther - genç werther'in acıları
Atticus finch, boo radley - bülbülü öldürmek
Gandalf, aragorn - lord of the rings.
Werther - genç werther'in acıları
(img:#1601756)
Uzaylılara da maskara olduk.
Uzaylılara da maskara olduk.