bugün

hani cami yerine okul açmamız lazımdı. okul yapmak marifetti hani.
Artık migros gibi 5m 3m ayarında olur bunlar.
Market acar gibi üniversite açıyorlar.
Bu plan kimin bilmiyorum ama Keşke 250 fabrika açacağız deselerdi.

daha çok oy taplanırdı yani.
Tabi evet.

egitim fakultesi acin hatta bol bol.

Mezunlarina is var mi yok mu invelemeden okul acip duralim.

Egiticem diye bilmem ne kadar para harcayip sonra o bireyi universiteli issiz ordusuna teslim edelim evet.

Bh ulkenin ihtiyaci yok artik daha fazlasina.

Bize tesisatci, tirpanci, coban, dekorator, marangoz lazim.

Daha fazla imam hatip, duz lise ya da univrrsite degil, teknik lise ve yuksekokul lazim.
Mantar gibi üniversite açmakla olmuyor bu işler.
Eğitimi hakkıyla verebilecek kadron yok.
Mezunlara okuduğu bölümle ilgili iş sağlıyabiliyor musun? O da yok.

Mevcut olanı bir düzelt sonra yenilerini açarsın canısı.
Arkadaşlar dün akşamdan beri bir aktroll akını var buraya; dikkat ederseniz akparti'yi ve icraatlarını öven belli başlı başlıklar (TÜrkiye Ekonomisi, 250 üniversite, yerli otomobil) canlandırılıp, seçim bildirgesi gibi önceden yazıldığı çok belli, tane tane entryler giriyor. O yüzden siz de entrylerinizi girerken karşınızda bir bot varmış gibi düşünün çünkü sizin yazdıklarınızı okuduklarını veya fikirlerinizi önemsediklerini bile düşünmüyorum.

bakın yukarıda kahveci kızın girdiği entrynin aşağı yukarı aynısı burada var: (#29930766)

Eldeki üniversiteler birbirinden berbatken ve dünyanın en fazla sayıda kalifiyesiz üniversite mezunu varken saçmalıktır.
Sadece mühendis olarak düşünmek yanlıştır. Nitelikli ve girişken her mühendis iş bulabilmektedir. Bir takım kişiler üniversitede kafa yerine göt büyüttüğü için bu olaya başka açıdan bakmaktadır.
Herkesin okuması ve okuduktan sonra direk işin kendi ayağına gelecek sanması durumundan dolayı ülkedeki genç nüfusu ilerde hayal kırıklıkları bekliyor.Çünkü büyükler okuduktan sonra her şey kolay der ama unuturlar ki devir eski devir değil.Neredeyse artık herkes okuyor bir şekilde ve bu sebeple okumak bir marifet olmaktan çıkmak üzere . Tam olarak ileride ne olacağını açıkcası kestiremiyorum.

Bekleyip göreceğiz.
Eğitim alanında okullar ihtiyaca seviyesi kadar olsa bi o kadar kıymetli, o kadar kaliteli, o kadar kaliteli iş yapan insanlar çıkar. Kimsenin hayali kırılmaz.
son 2006-2007 deki hamleler ile 1 gecede kurulan üniversitelerin durumlarına bakmak gerekiyor.

evet çoğu alt yapılarını tamamladı, çok güzel binalar yaptılar, o ilk kuruldukları halden çok daha farklı görüntüdeler, eyvallah, bacasız fabrika derler ya, bunun sayesinde şehirlere de canlılık geldi, şehirler de değişmeye başladı.

bu işin görünen kısmı, geldik görünmeyen daha doğrusu görünen ama görmezlikten gelinen kısımlarına; üniversiteler kuruldu ama yeterli ödenek sağlanamadı, çoğu üniversite bırakın yapılan yatırımların maliyetlerini karşılamayı, basit bir elektrik-su tarzı borçlarını ödeyemez durumda, çoğu birimin doğru dürüst laboratuvarı yok, çalışacak atölyeleri yok, derslik sıkıntıları var, vs. vs., üniversite sayısı artıyor ama öğretim üyesi kadro sayısı kısıtlı, öğretim üyesi olma aşamaları hem zor hem de çok fazla, başımızda bir yds belası var ki sormayın, yabancı dil puanını almak ayrı bir dert, bir sınav yapıyorlar, böyle sınav dünya üzerinde hiçbir ülkede yok, geçtik onu diyelim yüksek lisansa başlaması bir dert, devam etmesi bir dert, bitirmesi ayrı dert, onu da geçtik, yine doktoraya başlaması bir dert, doktora dersleri ayrı dert, doktora yeterlilik ayrı dert, tez yazma ayrı dert, tezi bitirme ayrı dert, onu da geçtik diyelim doçentlik kadrosu bekle bekle gelmez, hele de yardımcı doçentlik aşaması en sorunlu aşama, kadro gelse de bir ton sorun seni bekler, yrd. doç. luktan doçentliğe geçiş çok stresli ve zorlu, hadi doçent oldun diyelim yine de bir ton aama seni bekler, sonra profesörlük için de ayrı uğraşırsın, bu kadar mı bu kadar öğrenciye yurt sağlama sorunu var, onu da geçtik bu kadar mezuna nasıl iş sahası açacaksınız, çoğu mezun kendi bölümüyle ilgili alanda çalışmıyor alakasız yerlerde çalışıyor, aldığı ücret de komik, geçtik onu da üniversite yönetiminin problemleri var, rektörlük seçimi ayrı bir komedi, personel arasında partizanca davranma ayrı bir problem, birbirini kıskanma, ayağını kaydırma, dedikodular, iftiralar vs vs vs...

yani üniversite sayısını arttıracaksanız, önce bunları halletmeniz lazım, ama bizim yöneticilerimiz ne yapıyor "bu sorunlar hallolur, biz bi üniversiteyi kuralım da" diyerek sallamıyor. üniversite sayısını bir gecede 500 e de çıkarırsınız, bilmemne ilinin bilmemne ilçesinin kıyısında kalmış meslek yüksekokulu'nu akşamdan sabaha üniversite ilan edersiniz, sorun değil, asıl sorun bu saydıklarımızı nasıl halledeceksiniz? problem o...
şaka gibi arkadaş.

önceden üniversite mezunu olmanın bir ağırlığı vardı. üniversiteyi bitirenlerde belli bir birikim olurdu. şimdi önüne gelen sözüm ona üniversite okuyor.

köşe başı her gün bir üniversite açılıyor. bunların pek çoğu da vakıf üniversitesi. daha doğrusu ismi vakıf olan ama kendisi ticarethane gibi iş gören eğitim kurumları. devlet üniversitelerinde de pek çok sorun var. en başta da öğretim üyesi eksikliği var. bu sefer ne yapılıyor? hiçbir akademik yeterliliği olmayan, iyi bir lisans eğitimi bile almamış olan mezunlar araştırma görevlisi diye üniversitelere alınıyor. bunlar bir yandan lisansüstü eğitimlerine devam ederken bir yandan da öğretim üyesi eksikliğinden dolayı kimileri neredeyse kendileri ile yaşıt olan ya da daha büyük olan öğrencilere ders veriyor. daha doğrusu ders vermeye çalışıyor. kendi ne biliyor ki ders versin arkadaş.

ondan sonra "ben üniversite mezunuyum ama işsizim" diyen on binlerce kimse ortaya çıkıyor. sonra da devlet ne diye bunları atamıyor deniliyor. devlet en başta hata yapmış. her ile bir üniversite demiş. ama öncesinde o üniversitelerde ders verecek öğretim üyesini yetiştirmemiş. sonradan gidip bu sorunu daha büyük bir soruna yol açacak şekilde çözmeye çalışmış. falan filan işte. iflah olmayız biz.
cihan devletimize yetmeyecek, az gelecek plandır. 500'e çıkarın bence. misal ;

(bkz: Berkecan üniversitesi)

(bkz: alarasu üniversitesi)
13 yılda 175'e çıkıyorsa 250 çok rahat olur. Ülkemizde ki eğitim eksikliğini öğretmen eksikliğini bu şekilde düzeltebiliriz. Ak Parti yapar. 13 yılda hiç olmadığımız kadar her alanda büyüdük engellenemez bir ivme yakaladık