bugün

Katılmadığım önermedir, vakıf üniversiteleri aslında yararlı bir şeydir. Örnek olarak aöf mezunu olan bir şahıs iş hayatına atılıp 10 bin lira kenara atıp yüksek lisans yapmak için atıyorum, sabancı üniversitesi, bilkent üniversitesi, koç üniversitesi, bahçeşehir üniversitesi gibi okullarda yüksek lisans yapar ise iş bulma ihtimali daha yüksek olacaktır.
Çoğu devlet üniversitesinin sikik olması yüzünden saçma öneri.

Senin o küçümsediğin vakıf üniversitelerinde siyasi görüş işlemiyor devletteki gibi.
Ülkede yeterli üniversite yokken üniversite açılsın önerisi yapmak yerine var olan üniversiteleri kapatın önerisi yapmak türkiye'nin durumunu özetliyor zaten. O okullarda kaç tane burslu öğrencinin okuduğundan ya da devlet okullarındaki kontejan, kapasite ve imkan yetersizliği olduğundan bir haber insan söylemidir. Kaldı ki barajı 30 puan geçip devlet üniversitesinde fen edebiyat fakültesine kapak atmış adamı özelde burssuz da olsa derece yapıp tıp okuyan insandan daha vasıflı saymak nasıl bir kafadır allasen.
üniversite puanları düşmediği sürece özel üniler varlığını devam ettirir.
Ülkemizde özel üniversite olmadığından yöneticiler tarafından tınlanmayan durumdur.

Türkiye'de ki özel diye nitelendirilen üniversitelerin hepsi vakıf üniversitesidir ve devlet bu vakıflara burs ve öğrenci alımı konusunda katkı yapar.
Sayısı çok kapatılmasında önlem alınsın. Devletteki eski yıllanmış hocaları para basıp getirtiyorlar. Böyle giderse ortalama 10 yıl sonra çok az iyi devlet üniversitesi kalır.
kapansın özel üniversiteler, açılsın meyhaneler.
--spoiler--
Vakıf üniversitelerinde, aynı bölümdeki öğrenciler arasında, puan makasının 500 bin öğrenciye kadar çıktığını, bunun da eğitim kalitesini dibe vurdurduğunu, dört işlemi bilmeyen öğrencilerin mühendislik fakültelerine girdiğini hatırlatan Prof. Saraç, bu konuda herkesin kendi mesleğine sahip çıkmasını ve taban puanı çıtasının yükselmesi için baskı grupları oluşturmasını istedi.
Saraç, önceliğin neden hukuk ve tıpa verildiği konusunda ise “Şu an için en fazla titizlik göstermemiz gerekenler onlardı. Ama bu mühendisliğin ya öğretmenliğin daha az önemli olduğu ya da onlarda sorun olmadığı anlamına gelmemeli” uyarısında bulundu
--spoiler--
(bkz: devlet universiteleri kapatilsin)
nedense ozel universitelerden teklif alamayan hocalar yapar bu aciklamayi ve tabiki ozellerde kole mantigi olmadigindan rahatsizlar.
Dersaneler zenginlerle fakirler esit olsun diye kapatılıyorsa, ozel universitelerinde kapatilmasi gerekir. Kisacasi digru bir entrydir.
Devlet önce kendi okuluna bi labaratuar kütüphane spor alanı yapsın öyle konuşsun dediğim iddiadır.500 kişiyi aynı anfiye doldurup yoklamasız ders vermekle olmuyor.Ya da zaten devlete kapağı atmışım sikerim böyle işi napıyosanız yapın diyen hocalarla hiç olmuyor.Devlette de okudum şuan özeldeyim.Devlet okulunun amına koyayım.Binlerce öğrenci var ve hoca kimseyle birebir kontak kuramıyor.Boğaziçi odtü itü yü tabiki katmıyorum bu işe.Onlar apayrı.Ama benim şuan okulum istanbul ve marmaraya beş çeker kalite açısından.He illa isim önemli diyosanız diyecek bişeyim yok.isim bi halt kazandırmıyor meslekte.
olması gereken öneridir.

bence de özeller kapatılmalıdır.
yanlıştır diyen yandaşlar, ferrari ile murat 124'ün aynı pistte ne işi olduğunu açıklasın.

neymiş? 100 paralının yanında 15 burslu!... lan biri murat 124, diğeri ferrari!... aynı bölümde aynı sınavları nasıl verecekler?

olanı söyleyeyim: paralıların yüzü suyu hürmetine burslulara yazık ediliyor. sırf gerizekalı paralılar mezun olabilsin diye dersler zayıf tutuluyor, çok daha fazlasını kaldırmaya kapasitesi olan burslular da eksik eğitimle mezun oluyor.
Bir istektir. Eğitimde sınıflaşmaya gerek yok! Gerizekalı insanlar sırf zenginler diye kendinden aşağı olan insanlardan daha iyi yerlere geliyorlar. Eğitim düzeyi yüksek olan koç bilkent gibi vakıf üniversiteleri de devletleştirilsin.
sabancı, koç, fatih'te bu statüye dahil mi?
tr de herkesin eşit olmadığı aşikar. sadece tr de değil her yer böyle. insan eşitliği diye bi şi yok. sadece laf o devlet büyük(!) lerinin bahsettiği eşitlikler. üni sınavında 200 puan fazla bile alsan adamdan o ilerde senden daha fazla kazanabilir. yaani kapatılmaz güzel kardeşim kimse kimsenin hakkını yemese aç gözlü insanlar nası doyacak.
Kapatılsın da terör örgütlerinin yuvalanmadığı üniversite kalmasın değil mi .özel üniler biraz kurtarıyor şu üniversitelerin ismini.yoksa çoğunda pkk,ülkücü veya işid baskısı var insanların üstünde.
Barajı geçer geçmez girilen özel üniversiteler için desteklediğim öneri.

Ama gelip de bi koç, bezmialem, bilkent'i kapatmak veya devletlestirmek aptallık olur. Hem puanları yüksek hem de millet az kişiyle çok eğitim almak için tercih ediyor ve ne kadar üzücü de olsa para bu konuda puandan sonra ikinci bir eleme seçeneği oluyor.

Eleyerek kapatılsın evet.
türkiye de doğru düzgün elit üniversiteler açılmalı geri kalanı kapatılmalı. 10 üniversite yeter bu ülkeye.
Parası olan en güzel üniversitede, en güzel bölümleri okuyor, çıktıklarında istihdam garantili olanları da var.

Kıt kanaat okuyan aç...

Ülke istihdamını 3 şey sikti
1)Suriyeliler
2)Özel üniversite okuyanlar
3)Torpille bir yerlere gelenler
tam tersi, özel üniversiteler devlet üniversitelerinden daha fazla olmalı, özel üniversite sayısı artımış olunca yaşanacak olan rekabetten dolayı hem eğitimin kalitesi artar hem de fiyatları düşecek ve insanlar çeşitli burs imkanlarıyla bu üniversitelere gidebilecektir.

tabii şu an üniversiteye giden bir çok kimse , üniversiteler tamamen özelleşince öğrenimine devam edemeyecektir. ama zaten herkesin okuması da gerekmiyor. mesleki eğitim kursları yaygınlaşır ve istihdam yine sağlanır. herkes üniversiteye gidince sorunlar çözülmüyor, aksine daha çok işsiz oluyor. devletin her yere üniversite açması bunun güncel örneği.
Ya tamamen özel teşebbüs olsun ya da tamamen kapansın.
Yavaş aq. En iyi hocalar özelde artık.

He apartman üniversiteleri kapatılsın o ayrı tabi.