bugün

hepsi değil ama birçok özel bankanın yaptığı ayrımcılıktır. adamlar anadolu üniversitesi iktisat yada işletme fakültesi mezunları ile çalışmamaktadırlar bu da en büyük ayrımcılıklardan biridir.
anadolu üniversitesinin diplomalarının hiçbirinde "açıköğretim" ibaresi bulunmamaktadır ancak sözüm ona bazı elit bankalar işe alım sürecinde aöf mezunlarını ikinci planda bırakmakta hatta hiç işe almamaktadır. bunun nedenini sorunca aslında bunun nedenini kendileri bile bilmez ama maalesef, biz örgün eğitim mezunları ile çalışıyoruz tarzı sözleri çokça duyabilir aöf mezunu arkadaşlar. inşallah bu ayrımcılık ortadan kalkar ve aöf mezunlarıda özel sektör'ün çeşitli kademelerinde yöneticiliğe kadar yükselebilir.
ayrıca aöf okumak örgün okumaya göre daha zordur. 2 yıllık üniversite * bitirip
üstünü 4 yıllık tamamlayanlar bile şanslı çünkü iki yılı örgün diye tercih ediliyor ama hiç örgün okumayıp direk 4 yıllık aöf bitirenlere çok fazla şans tanınmıyor. *

edit: bu arada ben örgün eğitim mezunuyum. ama bu konuyu paylaşmadan geçemezdim.
sadece özel bankaların değil özel sektör'de faaliyet gösteren birçok kurumun yaptığı ayrımdır. iki yıllık okuduysanız üzerini 4 yıllıktan tamamladıysanız daha avantajlısınızdır. ama direk 4 yıl aöf bitirmiş iseniz iş bulma şansınız daha azdır. ancak bazı yerlerde fazla ayrım yok zaten diplomada aöf yazmıyor yani aöf mezunu olduğunuzu söylemediğiniz sürece işveren ışında çok fazla kişi bilmez sizin aöf okuduğunuzu.