bugün

Özellikle 2. dünya savaşı sonrası yaşanan "ekonomik büyüme" ve Avrupa'da yaşanan işçi talebi nedeniyle bu ülkelere göç eden 3. dünyalılar dolayısıyla popüler olan "terim".

(bkz: multiculturalism)

kanımca ise bir palavradan ibarettir. her kültür incelenmeyi haketmekle birlikte, her kültür çağdaş anlamda saygıyı haketmez. Örneğin ölen kocasıyla birlikte karısını da diri diri gömmek (bkz: sati geleneği), kan davaları, aşiret sistematiği vs. gibi feodal bile denemiyecek kültürlere saygı ve değer vermek kanımca saçmalıktır.
sahip olan ülkeler için çok avantajlıdır, fakat o ülke halkı bunu kullanmayı bilmiyorsa tam tersi etki yapar. eğer bir kültürün eskimiş ve dogmatik özellikleri arındırılıp pozitif özellikleri bırakılır ise, ve bunu yapabilen ülke farklı kültürlere sahip ise çağdaş bir medeniyet kurmak için en önemli temeli atmış demektir.
avrupa'da çökmüş, ters tepmiş ve orada sorunların başında gelmesine rağmen, ülkemize çok matah bir şeymiş gibi getirilmeye çalışılan akıl tutulması.
hindistan daki fare tapınağı, alkol ve kuruyemiş servisi bile varmış! liberallerin globalist tek dünya tahayyülünü kardeşlik, ümmet, barış gibi süslü kelimelerle yutan enayiler iyi seyretsin.

https://www.youtube.com/watch?v=8S91KNR-H3o
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar