bugün

Yılbaşı akşamı kırmızı iç çamaşırı giyilmesi kadınlar arasında bir gelenektir. Aşkın ve şehvetin rengi olan kırmızı renkteki iç çamaşırı giyenlerin bir sene süreyle aşkta şanslı olacaklarına inanılır. Yılbaşı gecesi saat 00:00'a bir kaç dakika kala kırmızı iç çamaşırının giyilmesi o senenin cinsel hayatının renkli geçeceğine inanılır.

hikayesi ise şöyle başlıyor:

1956 yılında iflas eden Amerikalı bir iç çamaşırı satıcısı Henry George’ un bir pazarlama tekniğiyle yola çıkılıyor.

George, kadınların sutyen ve külotları takım olarak kırmızı renkte alırken, tek külot alanların sadece siyah ya da beyaz renkleri tercih ettiklerini fark etti. Hemen çalışanlarıyla bir toplantı düzenleyen George, kırmızı külotları satmak için bir strateji geliştirdi. Yılbaşından bir hafta önce üç yıldır satamadığı kırmızı külotları yakın çevresindeki kadınlara hediye ederek, bunun onlara şans getireceğini söyledi. 31 Aralık günü George’un deposunda kalan kırmızı külotların hepsi tükenirken, kırmızı külotların şans getireceği kulaktan kulağa yayıldı ve ritüel haline geldi.

Külot kelimesi Fransızca "culotte"dan; "culette" ise "popo" anlamındaki Fransızca "cul" ve Latince "culus" köklerinden geliyor. Halk arasında yaygın olan "don"un kökeni ise, Orhon Türkleri'nin kullandığı "ton" sözcüğünden türemiştir.

yılbaşı için değil sadece.. kırmızı iç çamaşırı alevdir; giyiniz.
hristiyanların ritüeli olduğu için müslümanları ilgilendirmeyen konudur. bize ne amk boklu külot merakımız yok..