bugün

çorabın yürürken ayaktan çıkması; çoğunlukla elde dokunmuş ve topuk bölgesi iyi oluşturulamamış yünlü çoraplarda görülür. fabrikasyon bir çorabın, yürürken ayakkabı içerisinde topuktan parmak uçlarına doğru hareket ederek ayaktan çıkmasının tek nedeni vardır: imalat hatası.

çorabın boyun kısmındaki lastikli bölüm, onun topuğa doğru kaymasını önlemek içindir ancak, aşırı sıcak suyla yıkama veya kalitesiz üretim nedeniyle bu lastikli kısım zamanla gevşeyerek çorabın boyun bölümünün topuğa doğru kaymasına neden olur. bu nedenle çorapların topuğa doğru düşmesi sıkça rastlanan bir olaydır. bununla birlikte normal çoraplar, parmak uçları ile topuk bölgesi arasında düz fakat topuk bölgesinden boyun kısmına doğru belli bir açıyla dokunurlar. bu, kısa boyunlu ya da boyunsuz tabir edilen yeni nesil çoraplar için de geçerlidir. bunun tek nedeni, yürüme esnasında çorabın topuğu dönerek ayaktan çıkmasını önlemektir.
(bkz: bilek çorap)
bot ya da çizme içine giyilen bilekte biten çorabın topuktan sıyrılıp ayak tabanında birikmesi şerefsizliğidir. muazzam rahatsızlık ve zamanla acı verir.
genelde, bot giyildiğinde ve bağcıkları sıkı bağlanmadığında görülen olaydır.
(bkz: bot giyildiginde yasanan ızdırap)
öyle lanettir ki, bazıları öyle yüzsüzdür ki ayakkabının içinde bile çıkmaya çalışır. yapmayın çoraplar. edebinizle durun iki dakka yahu.
hele birde topuk ayağın üstüne kadar döner ya fark etmezsin ama allahtan evdesindir.
Bir corapla islak terlik giymek degildir.
http://2.bp.blogspot.com/...E/fvOyhXTFXNY/s640/12.jpg