bugün

ilk efe rakı tarafından çıkarılan, hafif ve çok lezzetli bir rakı.
(bkz: eqin)
balıkla beraber tadından yenmeyen rakı. efe'nin yeşil kapaklı rakısı alanında en iyisidir. sodayla beraber içilmesi, tüm şiddetiyle tavsiye edilir.
(bkz: bir de rakı şişesinde balık olsam)
(bkz: gençleri alkole özendirmek) *
meyhane ortamlarının son zamanlarda en çok tüketilen rakı türlerinden biri. şu an ki izlenimlere göre tekirdağ'dan daha çok satılmaktadır, böyle devam ettiği takdirde yeni rakı ile arasında başa baş bir çekişme olacaktır..
ilk denediğim zaman tadına doyduğum efe rakı tarafından piyasaya sürülmüş içki.
denemeyenler için denenmesi şiddetle tavsiye olunan, içimi en rahat olduğunu düşündüğüm, haydari ile bir araya geldiğinde harika olan, yeni rakı'dan sonra en güzel rakıdır.
fiyatını hiçe sayıp alıp kucaklayıp ilk fırsatta içilmesi gereken anasonun şişede bulduğu hayatın en güzel özetidir, bir yaşam tarzıdır, kesinlikle içki değildir, muhabbettir, eğlencedir, şişede durduğu gibi güzel durandır, ağız yoluyla alındığında tatlı bir sarhoşluk yaşatandır. *
baska siseye koysalar da tanirim bu rakiyi, o derece gelismis durumda tat alma duyum. cok ictigim icin buraya yazacak kadar fark edebiliyorum diger rakilardan farkini.

bir de soyle derler ya;

"bunun icimi cok yumusak". "digerlerine gore daha yumusak bi icimi var". sambuca'yla tekel birasi'ni kiyasliyor sanki.

haa bir de kara efe var.
(bkz: izmir rakı)
halk arasinda bogma raki diye adlandirilir. icerken ayari tutturmak gerek.
yeni moda rakıdır; ama yeni rakının yerini tutamaz, ilk kez içenler içmesi kolay diye tercih ediyor olabilir.
normal rakıya göre daha tatlı olan rakı türü.
(bkz: efe yaş üzüm rakısı)
yeni rakı kadar olmasa da gideri vardır, hafif tuzlu beyaz peynirle tadına doyum olmayandır. candır canandır...
esasen çok sıkıntılı ve hatta epey zararlı bir rakı türüdür. mekanlarda aman allah bir şeymiş gibi sunulduğuna bakmayın, reklamlara aldanmayın. iyi rakı, kuru üzümden yapılır, neden, şeker oranı yükseldiği için ve dahası kuru üzüm içerisinde çürümüş, küflenmiş ürün ihtivası bulunmadığı için. peki yaş üzümden yapılınca ne oluyor? birincisi, şeker ilavesi gerekiyor fermantasyon için, bu da kalitesini ve doğallığını bozuyor rakının, yani sabahleyin baş geceleyin kıç ağrıtıyor o rakı. ikincisi tam da ilk sebepten farklı katkılarla tadı düzenleniyor, onun nelere yol açtığını bilmek mümkün değil.
yaş üzümden rakı yapılacaksa eğer o boğma rakı olabilir, ama anason rakısı ya da bizim içtiğimiz türde rakı, sakız, uzo gibi haltlara girişilecekse kuru üzüm gerekiyor.
ek olarak piyasadaki yaş üzüm rakılarının içimleri biraz daha yumuşak ve hallice olmakla birlikte tadlarının klasik rakıya bu kadar yakın olması beni tedirgin eden bir diğer unsur. maliyet olarak kuru üzüm rakısının yarısına geldikleri halde yer yer daha pahalı satılmaları da ayrı bir konu.
damak zevkinize göre aromatik tadını klasik anason tadına tercih ederseniz deneyebilirsiniz, içimi daha yumuşaktır.
ondan bunla öyle böyle üretimi konusunu merak ediyorsanız;
size ne amk, rakı eksperi misin, otur iç hangisi hoşuna gidiyorsadır nacizane.
tekirdağ rakının yaptığı bu tip rakı muazzam. dün akşam leşler gibi içmeme rağmen 5 saatlik bir uykunun sonucu sıfır baş ağrısı, sıfır ağrı ile uyandım. su içtikce etkisini tekrar göstermeye başladı canım benim. için, içirtin.