bugün

Yağmurdaki bu ölçü de, çağımızdaki araştırmalarla tespit edilmiştir. Ölçümlere göre, yeryüzünden bir saniyede 16 milyon ton su buharlaşmaktadır. Bir yılda bu miktar 505 trilyon tona ulaşır. Bu, aynı zamanda bir yılda Dünya'ya yağan yağmur miktarıdır. Yani su, sürekli bir denge içinde, "bir ölçüye göre" dönüp durmaktadır. Yeryüzündeki hayatın devamı da, bu su döngüsü sayesinde sağlanır. insan sahip olduğu tüm teknolojik imkanları kullansa dahi bu döngüyü asla yapay olarak gerçekleştiremez.

Eğer bu miktarda en küçük bir değişiklik bile olsa, kısa bir zaman sonra büyük bir ekolojik dengesizlik ortaya çıkacak ve bu da hayatın sonunu getirecektir. Fakat hiçbir zaman böyle olmaz; yağmur, Kuran'da bildirildiği gibi, yeryüzüne her sene aynı miktarda inmeye devam eder.

Kuran'da yağmur hakkında verilen bir diğer bilgi ise, yağmurun belli bir ölçü ile indirildiğidir. Zuhruf Suresi'nde şöyle buyrulur:

Ki O, belli bir miktar ile gökten su indirdi de,
onunla ölü bir memleketi diriltti (ve her yanına hayat) yaydı';
siz de böyle (kabirlerinizden diriltilip) çıkarılacaksınız.

(Zuhruf Suresi, 11)

-----------------------------

bilim insanları koşarak allaha götürüyor ama 21. yüzyıl teknolojisini hiçe sayarak , cahillerin maddeciliğin ve darwinizmn peşinden koşamlarını görmek ne acı!
(bkz: ateizmin cevap vermesi)
ateistlerin cevap verme gibi bir dertleri yoktur.
mantıkları inkar etme üzere kuruludur.
bilmin işine gelen kısmına neredeyse ibadet edip, işine gelmeyen kısmına fosurarak cevap veren, zira kendileri cennete gitmek için de yırtınırdı, pragmatist yaklaşımın fosurdamasıdır. su döngüsünün bilimselliğine inanıp, darwinist teoriye inanmayan aklı selim varlığın, ikisinin de teori olduğu gerçeğine vereceği cevap, "pe sübhanallah" olabilir ancak. zuhruf suresinde belirtilen, tanrı egosundan başka bir şey değildir. bilimsel bir gerçekle ilgili ipucu çıkartabilen beyne helal olsundur, hayal gücüne kurban olayımdır, kokulu öpücüklerimi kendilerine sunarım.
''Ne zaman şimşek çakıp gök gürlese, semâdan yağmur yerine nitrik asit yağacak diye soluğum kesilir, rengim kaçar, sığınacak bir yer ararım. Çünkü havada nitrik asit teşekkülü için bütün şartlar hazırdır.'' demişlerdir bilim adamları

H2 + O = su ( söndürücü )
H (Hidrojen) yanıcı
O (Oksijen) yakıcı

21. yüzyıl teknolojisi ile allahın var olduğu şüphesi doğmaktadır. yağmurda ki asimetride buna bir örnektir. nasıl ateizm şüphe üzerine doğmuş ise, bilim ve teknoloji hakkında bilgi sahibi olursak, bu bilgiler bizi allahın var olduğu şüphesiyle karşı karşıya bırakacaktır. 21. yüzyıl ın bilim çalışmalarına gözlerini kapatıp 19. yüzyıldaki cahilliğe sarılmanın anlamını çözememekteyim. buna rağmen bazı cahil insanlar çöllerdeki yağmur azlığını örnek göstererek hernekadar allahın kusurunu bulmak isteselerde, coğrafi bilgilerinin sıfır olduğunu anlamaktayız. uzun uzadıya çöl ve yağmur konusunu anlatacak değilim. biraz akıl olsa allahın orada petrol gibi bir nimet verdiğini görürdünüz. ha şimdide , petrolden çıkan savaşlara örnek vererek allahın kusurunu bulmaya çalışın bakalım. hadi hadi, sarılın kılavyeye.

bu arada, yağmur kesinlikle alahın varlığını ıspatlıyor demiyoruz. çünkü allaha inanmak için delil lazım değildir. sadece araştırılması ve bilim e yönelinmesi takdirde ateistlerin gerçekle karşılaşacağı vurgulanmak istenmiştir. bilimden bu kadar kaçmamakta yarar var.