bugün

1926'da yazdığı "The story of philosophy" adlı kitabı çok satan kitaplar listesinin tepesine yerleşmiş değerli felsefeci,tarihçi. Çok az kişinin anlayabildiği felsefeyi küçük bir azınlığın elinden alıp milyonlarla paylaşmıştır. Ayrıca eserlerinde eurocentrism'e karşı çıkarak, uygarlığın gelişimine mümkün olduğu ölçüde tarafsız yaklaşmaya çalışmıştır.

1885'te doğan will durant felsefe ve tarihle ilgilenerek felsefe hocası olur. Felsefe doktoru olduktan sonra günün birinde 19. yüzyıl uygarlık tarihini yazmaya niyetlenir;ancak yazmaya başladıktan kısa süre sonra, sadece 19. yüzyıl hakkında yazmasının mümkün olmadığını farkeder. Bir arkadaşıyla çıktığı dünya turunda (nedense hep böyle gezilerde akılları başlarına gelir.) uygarlık tarihini en başından yazma kararını alır. Fakat pek çok harcama yapmayı gerektiren böyle kapsamlı bir iş için çok az parası vardır. işte tam bu sırada yayınladığı "the story of philosophy" bestseller olunca (kitap kısa sürede 2 milyon satıyor.) ihtiyacı olan parayı bulur. Parayı karayiplerde güzel kızlarla birlikte harcamak varken, will durant 11 ciltten oluşan "the story of civilization"'ı yazmaya koyulur. Kısa bir süre içinde hocalığı bırakır, eşi ile kızını kendisine yardımcı olması için çağırır ve neredeyse ömrünün sonuna kadar uygarlığın tarihini yazmakla uğraşır. 1981'de 96 yaşındayken hayallerini gerçekleştirmenin verdiği huzur içinde vefat eder.
5 Kasım 1885 doğumlu asıl adı William James Durant olan Amerikalı filozof, tarihçi ve yazardır. 'Felsefenin Öyküsü' isimli kitabı yayınlanışının üzerinden oldukça zaman geçmesine rağmen hala türünün en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir...
Bütün kitapları açık, net ve anlaşılır olan araştırmacı.
yazarlar için iyi bir örnektir. Tüm kitaplarını rahatlıkla okuyabilirsiniz.
" Çoğumuz son yirmi dört saat üstüne çok fazla, son altı bin yıl üstüne çok az vakit harcıyoruz. "