bugün

(bkz: baytar)
"mühendisler mühendislik fakültesinden,mimarlar mimarlık fakültesinden mezun oluyorlarsa neden veterinerler veterinerlik fakültesinden mezun olmuyorlar da veteriner fakültesinden mezun oluyorlar" mantığı içerisinde değerlendirdiğimde anlam veremediğim bir vakıadır bu. nasıl ki mühendislik ve mimarlık vardır, veterinerlik te vardır, olmalıdır. her nasıl mühendislik uygulamalı bilim ise, veterinerlik de öyle değil mi a dostlar? tek farkı organik malzeme ile çalışmaları. tıp fakültelerine tabiplik ya da hekimlik fakültesi dense güzel olur mesela.

veterinerin yaptığı işe ne denir? veterinerlik demeyeceksek ne diyeceğiz? bu fakülte de bu mesleği, ameli öğrettiğine göre neden veteriner fakültesi denir? anlamıyorum arkadaş. hakkında şu ana kadar yazılanlar da pek bir bilgi olmadı açıkcası. gözden kaçırdığım bir olay kesin var, ama ne?

gözden kaçan nokta*: veteriner sözcüğü webster'a göre hayvan, özellikle evcil hayvan, hastalıkları ile ilgili demek. dolayısı ile veteriner bir meslek adı değil, mesleğin tam adı veteriner hekimlik. bir daha bu mesleği icra edenlere veteriner dersem dilim kopsun.
veterinerin kelime anlamıyla alakalı karışıklıktır. kelime olarak bir kısıma göre hayvan bir kısıma göre hayvanla ilgili anlamındadır. dilimize dışardan monte edilmiş bir kelime olduğundan karışıklık söz konusudur. şahsen bana hayvan demeniz beni zerre üzmez, umrumda da omaz. ancak birinci sınıfta deontoloji dersi alanlar için yıpratıcı olabilir.
ayrıca malesef artık 3 puan alan herkes veteriner fakültelerine girebildiğinden normal insanlar da veteriner hekim olabilmektedir, hatta vasat olanlar. ancak doğru üniversiteden sağlam bir eğitimle mezun olanların normal kalması biraz güçtür.
ikinci öğretimi harç niyetine 5 bin lira verdikten sonra ne dersen de farketmez fakültesidir.
final sınavın da doğru cevabın, ''eşşeğin ziki'' olabileceği tek fakültedir.
veteriner latince bir kelime olup hayvan, hayvanla ilgili anlamlara gelmektedir. Bu yüzden fakültenin adı hayvanlık * fakültesi değil, veteriner * fakültesidir.